<p>Het kan weer na drie jaar: kunst kijken bij de Tuindorpvijver.&nbsp;</p>

Het kan weer na drie jaar: kunst kijken bij de Tuindorpvijver. 

Volop kunst rondom Tuindorpvijver

Het wordt komende zondag ongetwijfeld een drukke dag rondom de Tuindorpvijver in Hengelo. Na een afwezigheid van twee jaar keert Kunstmarkt Tuindorp ‘t Lansink terug. “Gelukkig kunnen we weer een kunstmarkt organiseren. De animo was heel groot. Maar de opzet blijft ongewijzigd”, zegt Jan Willem Korenromp namens de organisatie van Kunstmarkt Tuindorp ‘t Lansink. 

HENGELO - Het kunstevenement wordt al vele jaren gehouden. Maar twee jaar geleden en vorig jaar ging er een streep door. De coronapandemie gooide roet in het eten. “Vorig jaar hebben we nog geprobeerd om Kunstmarkt Tuindorp ‘t Lansink later in het jaar te houden. We hebben het toen verplaatst van juni naar september. Maar ook in september kon het niet plaatsvinden”, zegt Korenromp. Dit jaar hoeft de organisatie niet te schuiven met de data. Kunstmarkt Tuindorp ‘t Lansink is op zondag 19 juni. “Het is een fantastisch openlucht evenement waar veel mensen plezier aan beleven. De markt wordt gehouden rond de prachtige Tuindorpvijver”, laat de organisatie weten. Korenromp zegt dat er veel animo is om te exposeren. Talrijke kunstenaars moesten teleurgesteld worden. “We hebben wel veertig of vijftig kunstenaars moeten afzeggen. Rondom de Tuindorpvijver is plek voor 155 kunstenaars. Het is heel overzichtelijk. De kramen staan niet pal naast elkaar. Het is best een grote ronde. Een ronde om de Tuindorpvijver is achthonderd meter”, weet Korenromp. Uitbreiding in de toekomst is een optie. “Misschien moeten we uitwijken naar de zijstraten. Daar kunnen we over nadenken de volgende keer. Ook is het mogelijk om de naastgelegen beek erbij te betrekken. Dan ontstaat er ook meer ruimte om kramen neer te zetten.” Maar dat is nu niet aan de orde. De organisatie streeft ook naar een gevarieerd aanbod. Op Kunstmarkt Tuindorp ‘t Lansink zijn kunstenaars uit Nederland en Duitsland present. Korenromp hoopt dat er ook veel verkocht wordt. “Het hoeft niet alleen bij kijken te blijven. Alles is te koop.” 

Zondag 19 juni 12 tot 17 uur.

Er zijn ook optredens. Coverband Krap Bie Kas en Shanelle & Friends treden op. Ook zal Oyfo present zijn met informatie over workshops en muziek. Straattheater is er eveneens.

www.kunstmarkttuindorp.nl

Muziek en straattheater

‘De kramen
staan niet pal
naast elkaar’

Stefan Wegdan

Meer berichten