Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Ontluisterende nederlaag Heracles

Algemeen

Heracles is dit seizoen een ploeg van pieken en dalen. Zo winnen ze met 5-0 van AZ en zo verliezen ze met 0-5 van RKC.

Almelo - Heracles Almelo had zich in speelronde 31 veilig kunnen spelen. Een remise tegen nummer 16 RKC volstond voor nog een jaar in de eredivisie. Maar zover kwam het niet. De ploeg van trainer Erwin van de Looi gaf niet thuis tegen de Waalwijkers. Dat RKC één van de minst scorende clubs in de eredivisie was - alleen Volendam en Vitesse scoorden minder - was op Erve Asito niet te merken. In de 8e minuut al profiteerde David Min van de defensieve desorganisatie bij Heracles en was het 0-1. Sem Scheperman was tweemaal dreigend, maar de eerste bal op goal produceerde Heracles pas in de 51e minuut met een krachteloos schot van Navaja Bakboord. In de extra tijd van de eerste helft stuitte Fredrik Oppegard nog op keeper Etienne Vaessen, maar toen stond het al 0-2 na een kopbal van Juriën Gaari uit een hoekschop. Van de Looi greep in de rust in en wisselde Justin Hoogma, Marko Vejinovic en Scheperman voor Jetro Willems, Jordy Bruijn en Mario Engels. Maar het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de gasten. Mats Seuntjens was tot drie keer toe gevaarlijk en Reuven Niemeijer tweemaal. De nekslag bleef uit. Tot Van de Looi Kelvin Leerdam wisselde voor Mohamed Sankoh. Binnen de minuut was het 0-3. Gaari bediende Niemeijer en Min tikte binnen. Sankoh en Hornkamp kregen nog kansjes, maar het was RKC dat toesloeg. Uit een corner van invaller Denilho Cleonise kopte Shwan Adewoye in minuut 80 de 0-4 binnen en even later legde Willems de bal op een presenteerblaadje voor Min die met de 0-5 zijn tiende van het seizoen maakte. ‘’De manier waarop we op het veld stonden: geen woorden voor’’, zei Brian de Keersmaecker voor de camera’s. ‘’We hadden een goede week gedraaid maar het was veel te slap. Veel te makkelijk vallen de doelpunten.’’ Hoe het verder moet? “Met zijn allen gaan zitten en kijken wat er beter moet. En dan gewoon het verstand op nul en gewoon gaan. We zijn gewoon een prima team. We moeten nog twee wedstrijden er vol tegen aan.’’

Heracles staat 31 wedstrijden op een veilige veertiende plaats met 32 punten. Maar veilig is Heracles nog niet na de zeperd tegen RKC. RKC kwam op 28 punten terecht, een gat van vier punten. Excelsior - met een uitwedstrijd tegen NEC op de maandagavond - staat na 30 wedstrijden op 26 punten, een gat van 6 punten. Wat Excelsior ook doet tegen NEC, het verschaft Heracles geen zekerheid op behoud van het eredivisieschap. In speelronde 33 is het Excelsior - Heracles en in speelronde 34 Heracles - Fortuna.

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34