De Hengelose amateurkunstenaars pakken weer groots uit van 16 tot en met 19 mei, met een breed en boeiend programma.
De Hengelose amateurkunstenaars pakken weer groots uit van 16 tot en met 19 mei, met een breed en boeiend programma.

Weekend van de AmateurKunst: 16 tot en met 19 mei in Hengelo

Cultuur

In het weekend van 16 tot en met 19 mei is hij er weer: Het Weekend van de AmateurKunst, oftewel de WAK Hengelo! Op diverse buiten- en binnenlocaties vinden optredens van vele amateurkunstgroepen en amateurkunstenaars plaats. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

HENGELO - Na de coronatijd, toen er een paar jaar geen WAK plaatsvond, is de organisatie opgepakt door de voorzitters van de vier amateurkunstkoepels, onder leiding van de Schouwburg Hengelo in samenwerking met de cultuurmakelaar van Hengelo, Jessie von Piekartz. De vier amateurkunstkoepels spelen in Hengelo een belangrijke rol. Zij vertegenwoordigen het bruisende amateurkunstleven in de stad. Het gaat om de Korenkoepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen, de Podiumkunsten Hengelo en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo. Deze koepels samen zijn op hun beurt georganiseerd in de Federatie van Amateurkunst Hengelo, die onder meer de jaarlijkse cultuurcollecte en het tweejaarlijkse Proms-concert organiseert. Voorzitter Thijs Tijhaar van de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen zegt hierover: “De koepelvoorzitters werken al vele jaren intensief samen om de belangen van alle amateurkunstverenigingen en amateurkunstenaars te behartigen, bijvoorbeeld richting de gemeente en Oyfo. De samenwerking is de laatste jaren intensiever geworden, zowel door de WAK als met de jaarlijkse cultuurcollecte. Deze collecte werd voor het eerst georganiseerd toen de Anjeractie is gestopt met huis aan huis collecteren. De opbrengst komt geheel ten goede aan de deelnemende verenigingen, die dit extra geld goed kunnen gebruiken.”

Voorbereidingen
In oktober zijn de voorbereidingen van de WAK gestart, waar veel mooie ideeën zijn ontstaan. Tijhaar: “We zijn nu weer echt aan het bouwen zodat de jarenlange traditie nog lang voortgezet kan worden. Daarbij zijn we ook al weer bezig met het maken van de eerste plannen voor volgend jaar.” Er zullen van 16 tot en met 19 mei op de verschillende binnen- en buitenpodia optredens zijn van vele muziekverenigingen, koren, bands en dansgroepen. Ook is er op zaterdagavond gelegenheid om zelf mee te dansen tijdens de Salsa-avond op het Marktplein. Daarnaast is er een tentoonstelling van beeldende kunst in de bibliotheek. Het weekend wordt afgesloten met het bigbandfestival op 19 mei.

Een overzicht van het programma is hier te vinden: www.uitinhengelo.nl/wak

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00