<p>Op woensdagmiddag 8 juni 2022 kun je, alleen in Hengelo al, terecht op maar liefst vijf buitenspeellocaties! (Foto: PR)&nbsp;</p>

Op woensdagmiddag 8 juni 2022 kun je, alleen in Hengelo al, terecht op maar liefst vijf buitenspeellocaties! (Foto: PR) 

(Foto: PR)

Jantje Beton: ‘Stop nooit met spelen!’

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! 

HENGELO - Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. “Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen”, aldus deze organisatie. “Kinderen moeten steeds meer, en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven”. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Jantje Beton ondersteunt de speeltuinen, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen die aangesloten zijn bij branchevereniging LOS, omdat dit heel belangrijke speelplekken zijn voor kinderen.

De landelijke teller voor het aantal buitenspeeldaglocaties staat al bijna op 400 en Hengelo is daarbij goed vertegenwoordigd. Op woensdagmiddag 8 juni kunnen alle kinderen terecht op maar liefst vijf locaties, te weten: op het grasveld aan de Elsbeekweg, voor de tiende keer aan de Jan Prinsstraat, bij speeltuin ’t Lansink, bij sportpark De Waarbeek en voor de 21ste keer, op het grasveld tussen de Boerhaavelaan en de Resedastraat (Het Woolde).

“Klopt, ook dit jaar wordt er weer een buitenspeeldag georganiseerd in wijk Het Woolde”, aldus medeorganisatoren, Francien en Bram Richmond. “Er is weer van alles te doen, zoals een mega-wipe-out, ponyrijden, kabelbaan, klimtoren, voetbaltoernooi, springkussens, ringsteken en nog veel meer. Op het veld aan de Boerhaavelaan/Resedastraat vindt een groot buitenspeelspektakel plaats, waarbij jong en oud welkom is tussen 14.00 en 17.00 uur.”

Francien en Bram zetten zich al jaren in voor hun buurt, maar doen dit natuurlijk niet alleen. “Zeker niet! We hebben natuurlijk tal van lieve vrijwilligers en sponsoren die helpen om er voor de kids een onvergetelijke dag te maken. Alle kinderen van vier tot twaalf jaar zijn van harte welkom en mogen voor €1,00 een heerlijke middag komen spelen in allerlei mooie opblaastoestellen, grappige ponycycles, auto’s schilderen, leuke verhalen luisteren, ijs en drinken en nog veel meer. We hopen heel veel kinderen na de afgelopen twee coronajaren eindelijk weer te zien; het is immers zo belangrijk om buiten te spelen.”

Nu moet iedereen nog duimen voor mooi weer, dan kan de middag op alle vijf locaties in Hengelo vast niet meer stuk.

www.jantjebeton.nl

Linda Meijer

Alle kids van vier tot twaalf jaar zijn van harte welkom

Lees ook

Meer berichten