Martin Kuiper interviewt Rinus Gerritsen. Eigen foto.
Martin Kuiper interviewt Rinus Gerritsen. Eigen foto.

Terug in de tijd met Golden Earring

Algemeen

Het moet een memorabele avond worden donderdag 30 maart in Metropool Muziekcafé Hengelo. Liefhebbers van Golden Earring kunnen hun hart ophalen. Bassist Rinus Gerritsen komt die avond op bezoek om het verhaal van het album Moontan te vertellen. “Uniek is dat. Een grootheid als Rinus Gerritsen komt naar Hengelo”, zegt presentator Martin Kuiper.

HENGELO - Kuiper verheugt zich op deze avond. Net zoals ongetwijfeld talrijke fans van Golden Earring. Deze band behoeft weinig uitleg. Want wie kent Golden Earring niet? Met hits als Radar Love, When the Lady Smiles en Twilight Zone werd deze Nederlandse rockband wereldberoemd. Presentator Kuiper concentreert zich donderdag 30 maart op het album Moontan. “Het gaat om de periode 1969 tot 1974. Het legendarische album Moontan staat daarin centraal”, zegt Kuiper. De bassist Rinus Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd. Maar niet alleen hij zal iets vertellen over die jaren. Ook de andere bandleden komen aan bod. Die zijn inmiddels al door Kuiper geïnterviewd. Zanger en tekstschrijver Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, platenbaas Willem van Kooten en saxofonist Bertus Borgers doen hun verhaal vanaf een groot scherm. Met hen zijn videointerviews gemaakt. De bezoekers in Metropool Muziekcafé Hengelo aan het Industrieplein komen 30 maart meer te weten over het onstaansproces van de klassiekers van Golden Earring. Radar Love en Vanilla Queen zijn de meest bekende nummers van het album Moontan. Na het eerste succes in Nederland werd Golden Earring ook bekend in Duitsland. De eerste internationale doorbraak was bij de oosterburen. “Duitsland was georienteerd op rock. Ik denk dat het daarom daar zo aansloeg”, zegt Kuiper. Maar echt enthousiast was Hay niet over het succes in Duitsland. Hij droomde van iets anders. Succes in de Verenigde Staten: dat sprak hem veel meer aan. Zoals bekend lukte dat. Moontan werd ook een succes in de Verenigde Staten. Kuiper zegt dat het publiek op 30 maart ook nieuwtjes zal horen. “Honderd procent.”

Deze avond - Iconic Albums Moontan (reprise ) - Metropool Muziekcafé Hengelo op donderdag 30 maart begint om 19.30 uur. De zaal gaat om 17 uur open. De entree bedraagt zestien euro. In de voorverkoop kost een entreekaart veertien euro. “Er worden ook nieuwe dingen verteld. Zoals over de instrumenten die gebruikt zijn. Verborgen juweeltjes zijn er ook”, zegt Kuiper. Het album Moontan bestaat uit zes nummers. “Golden Earring is heel lang doorgegaan met optreden. De laatste keer was in 2019 in Ahoy.”

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07