Het mobiele ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen is ook aanwezig in Schouwburg Hengelo. Ontwerp een eigen avatar!
Het mobiele ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen is ook aanwezig in Schouwburg Hengelo. Ontwerp een eigen avatar!

Jeugd creëert eigen Maak Experience in het theater

Uitgaan

Tetem is een plek waar jong en oud in de wereld stapt van beeldende kunst, technologie en digitalisering én waar je kan experimenten met nieuwe maaktechnieken. Maar Tetem komt ook naar de mensen toe! Op vrijdag 10 mei vindt er tussen 13.00 tot 17.00 uur in Schouwburg Hengelo een GRATIS Maakdag Festival plaats met verschillende inloopactiviteiten en workshops.

Na een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het Maker Festival Twente nu door heel Twente en maakt op 10 mei een tussenstop in Hengelo. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 5/6 t/m 14 jaar, maar uiteraard leuk om met de familie of vrienden te doen. Volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden.

Speciaal aan deze editie is het Kennislab: om 14.00 uur wordt er een rondleiding gegeven achter de schermen van de schouwburg! Leer alles over theatertechniek: hoe werkt het licht en geluid en waar komen al die mooie decors vandaan, die tijdens een voorstelling plotseling op het podium verschijnen? Maar er zijn nog veel meer Labs!

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren.

Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ga naar het Kunstlab waar je onder begeleiding van kunstenaar Saskia Griepink in de workshop Wonderland een 3D kunstwerk kan maken.


Stap onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media! Deelname is gratis.

schouwburghengelo.nl

Theater
De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00