Gerard Schulten is geen onbekende in Noordoost-Twente.
Gerard Schulten is geen onbekende in Noordoost-Twente.

Grote passie voor authentiek koken

Algemeen

Vorig weekend vond de vijftiende editie van de Landgoed Twente Fair plaats. Bezoekers uit heel Overijssel maar ook uit het Duitse grensgebied waren naar De Lutte gekomen om te beleven, te ervaren én te proeven. 

DE LUTTE - Na een heerlijke wandeling door het Lutterzand konden de bezoekers culinair nagenieten bij restaurant Las Banderas (’De Vlaggen’) in De Lutte, en dat deed men dan ook. Zowel het restaurant als het terras was bomvol dankzij het mooie herfstweer. Men kon heerlijk genieten van de Zuid-Amerikaanse gerechten die door chefkok Daniél waren samengesteld.


Gastheer Huub bediende zijn gasten op voortreffelijke wijze, het was dan ook een gezellig samenzijn bij Las Banderas. Aanleiding voor mij om na te vragen wie en wat achter het concept Las Banderas schuil gaat. Gerard Schulten (57), geboren Amsterdammer, is een vriendelijke man die jemet pretoogjes aankijkt. Gerard heeft Twente en zijn Twentenaren omarmt. Al ruim 25 jaar weet hij zich als horecaondernemer staande te houden. Hij is tevens de drijvende kracht achter Las Carretas, het welbekende Mexicaanse restaurant in Borne. Ook in het Italiaanse restaurant Il Tartufo in Borne is hij de culinaire grootmeester die zijn gasten met passie laat zien en proeven wat je met ingrediënten kunt doen.


Gerard Schulten kent Noordoost-Twente en de Noordoost-Twentenaren kennen Gerard Schulten en zijn partner de Oldenzaalse Sabine Koop. Vorig jaar hebben ze de ‘Twentsche Taveerne’ in De Lutte overgenomen en daar de Zuid-Amerikaanse keuken geïntroduceerd. Bij Restaurant Las Banderas  zal dan ook regelmatig van thema  en van vlaggen worden gewisseld, en zullen er gerechten uit verschillende landen op de spijskaart staan. Gerechten uit de keukens van Mexico, Zuid-Amerika, Argentinië, Colombia en Portugal zullen worden geserveerd. De passie voor koken en de liefde voor mooie authentieke producten zal men kunnen herkennen in het aanbod dat Gerard Schulten en zijn medewerkers zullen serveren.


Aan het 25-jarig bestaan van restaurant Las Carretas in Borne moest vanwege corona aan worden voorbij gegaan. Maar Gerard Schulten is zich er van bewust dat het 25-jarig ondernemerschap in Borne alsnog moet worden gevierd. Dat gaat het komende voorjaar plaatsvinden. Maar de eerste aanbiedingen zijn er. Het jachtseizoen is begonnen dus staat de komende maanden wild op de menukaart. De chefkok en zijn team streven er naar om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Het team in beide restaurants, Las Carretas en Il Tartufo, zijn gedreven en enthousiast om voor u een smaakvol wildmenu te creëren nu of tijdens de komende feestdagen. Het is raadzaam om vroegtijdig te reserveren.

Restaurant Las Carretas is gevestigd aan de Marktstraat 1 in Borne. Bel: 074-266 7303 of email: info@lascarretas.nl Kijk ook op: www.lascarretas.nl

Restaurant Il Tartufo is gevestigd aan de Grotestraat 88 in Borne. Bel: 074-267 4250 of email: iltartufo@gmail.com Kijk ook op: www.iltartufoborne.nl

Restaurant Las Banderas is gevestigd aan de Bentheimerstraat 73 in De Lutte. Bel met: 0541-552 240 of email info@lasbanderas.nl Kijk ook op: www.lasbanderas.nl 

door Martin Meijerink

Pen
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05