Even gezellig bij elkaar zitten. Ontmoeten op Zondag voorziet in een behoefte. Foto: Wijkracht.
Even gezellig bij elkaar zitten. Ontmoeten op Zondag voorziet in een behoefte. Foto: Wijkracht.

Stille gevoel op zondag doorbreken

Algemeen

HENGELO - Het is een mooi initiatief om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan. Het zogeheten Ontmoeten op Zondag in Hengelo voorziet in een behoefte. Het bestaat inmiddels vijf jaar. De organisatie Wijkracht staat stil bij dit lustrum. 

Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Het gaat gepaard met negatieve gevoelens. Op sommige dagen is het eenzame gevoel nog sterker. Op zondag bijvoorbeeld. In Hengelo besloot Wijkracht iets voor alleengaanden te doen. Ontmoeten op Zondag werd opgezet. Dat is alweer vijf jaar geleden. De organisatie stond stil bij dat eerste lustrum. “Dit is een activiteit die vijf jaar geleden is opgezet, omdat bleek dat voor veel inwoners zondag een lastige en stille dag is. Ontmoeten op Zondag is een momentje om deze stille dag te doorbreken”, aldus communicatiemedewerker Robin Menduapessy van Wijkracht. 

Deze samenkomstzondagen worden op prijs gesteld, zo blijkt uit navraag bij de bezoekers. “Je wil niet altijd een beroep doen op je kinderen”, vertelt een van hen. Ontmoeten op Zondag is in het Prins Bernardplantsoen in de binnenstad van Hengelo. Bij paviljoen De Ontmoeting kunnen inwoners elke zondag van 11 tot 13 uur terecht voor een gezellig uitje. Vrijwilligers van Wijkracht zijn aanwezig. Ook zij maken een praatje met de bezoekers. Een van hen zei onlangs dat hij het erg moeilijk heeft met het overlijden van zijn vrouw. “Ik ben blij dat ik op zondag naar De Ontmoeting kan”, aldus de bezoeker. Tijdens het lustrum werden ook de vrijwilligers van Wijkracht in het zonnetje gezet. Ook is er waardering voor de medewerkers van paviljoen De Ontmoeting. 

Nieuwsgierig geworden of het ontmoetingsmoment jouw lange zondagen kan doorbreken? Belangstellenden zijn van harte welkom om vrijblijvend langs te komen. Het ontmoetingsmoment is iedere zondag tussen 11.00 tot 13.00 uur in paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13