De Hengelose Sportduikers op de dag dat ze op De Lage Mors golfballen gingen zoeken in het water.
De Hengelose Sportduikers op de dag dat ze op De Lage Mors golfballen gingen zoeken in het water.

Sportduikers op zoek naar golfballen

Algemeen

De Hengelose Sportduikers hebben de golfspelers bij De Lage Mors weer een dienst bewezen. Ze zijn in de vijvers van de golfbaan op zoek gegaan naar golfballen. Meer dan 8.000 ballen werden uit het water gevist. “Dit gaan we waarschijnlijk volgend jaar opnieuw doen want we zijn nog niet in alle vijvers geweest”, zegt Wouter Tillemans namens de Hengelose Sportduikers. 

HENGELO - Het was vorige week niet voor het eerst dat duikers van de club uit Hengelo het water in gingen om op zoek te gaan naar golfballen. Dat gebeurde vorig jaar voor de eerste keer. “Het was op World Cleanup Day, net zoals dit jaar. De Lage Mors in Delden heeft zeven vijvers. Vorig jaar zijn we in enkele vijvers geweest. Net zoals vorige week. Maar er zijn dus nog steeds vijvers waar we nog geen golfballen hebben uitgehaald. Dat gaan we waarschijnlijk volgend jaar doen. Ook op World Cleanup Day”, zegt Tillemans. Een jaar geleden was het ook een lustrumactiviteit van de Hengelose Sportduikers, die het zestigjarig bestaan vierde. World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. De sportduikers uit Hengelo doken een enorme hoeveelheid golfballen op. “Ditmaal hebben wij nog meer ballen verzameld dan vorig jaar. Het tellen eindigde bij 8.021 golfballen. Een jaar geleden waren dat er 6.500”, aldus Tillemans. Bij de eerste keer vorig jaar was het nog een ludieke actie. Maar het gaat wellicht een jaarlijkse traditie worden. Dankzij de inzet van de Hengelose Sportduikers kunnen de golfballen dus opnieuw gebruikt worden. De club krijgt een vergoeding per gevonden bal. “We gaan een deel van de opbrengst aan een goed doel schenken, Maar we weten nog niet aan welk goed doel.” De club is al vele jaren maatschappelijk betrokken in Hengelo en omgeving. Leden helpen bijvoorbeeld ook met het schoonmaken van het Hulsbeek na een festivalweekend. “Verder assisteren wij bij Twente Ballooning en zijn we actief bij de Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen en de Dion Triathlon in Hardenberg. Vorig jaar kwam dit er dus bij.” 

Hengelose Sportduikers bestaat 61 jaar. Belangstellenden kunnen een clubavond op vrijdag bijwonen. De clubavond is van mei tot en met september bij Het Grasbroek in Bornebroek en van oktober tot en met april bij het Twentebad in Hengelo. Meer info: voorzitter Nadia Tillemans-Pawlak, 074 2438775 en belgentwent1@xs4all.nl

www.hengelose-sportduikers.nl

Clubavond bij Grasbroek en Twentebad

‘Het tellen eindigde bij 8.021 golfballen’

Stefan Wegdam

Afbeelding
!
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 9 uur geleden
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 9 uur geleden
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34
Afbeelding
Meer dan alleen een caissière 25 nov, 16:16
Afbeelding
Graafwerk voor IVN kan beginnen 25 nov, 16:15