Als afsluiting van de les is er vaak een vorm van acrogym. Foto: Barbara van der Woning.
Als afsluiting van de les is er vaak een vorm van acrogym. Foto: Barbara van der Woning.

‘Nu ben ik gemotiveerd om te sporten’

Algemeen

Turnen is niet alleen voor jonge meiden. Ook vrouwen vanaf dertig jaar kunnen in Hengelo samen turnen. TurnCentrum Twente geeft turnles voor vrouwen vanaf dertig jaar. “Nu bestaat de groep uit een achttal vrouwen. Maar dat mogen er gerust een paar meer worden. Iedereen kan op haar eigen niveau meedoen”, zegt trainer Barbara van der Woning van TurnCentrum Twente in Hengelo. 

HENGELO - De vrouwen trainen op woensdagochtend en de trainingen hebben een naam: Turn Fit. “Het is heel leuk. We zien bij Turn Fit vrouwen die ooit hebben geturnd en weer zijn begonnen. Maar er zijn ook vrouwen zonder ervaring. Dat kan allebei. Iedereen kan op haar eigen niveau meedoen”, zegt Van der Woning. De trainingen van Turn Fit zijn in de turnhal Weusthag aan de Uitslagsweg 102. Margriet Gemser (47) is een van deelneemsters. Zij gaat wekelijks naar de training en is daar enthousiast over. “Ik was op zoek naar een leuke sport. Na drie proeflessen had ik mijn uitdaging gevonden. Mijn doel was fitter te worden, meer conditie te krijgen en een sport eens langer vol te houden dan een jaar. Ik vind turnen mooi om te zien en dacht: dat ga ik zelf eens proberen. Nu zit ik er al vijf jaar bij”, laat Gemser weten. Haar trainster weet dat de deelnemers enthousiast zijn. “Ik hoorde laatst iemand zeggen: ik voel me net als een kind in een speeltuin”, zegt Van der Woning. Gemser had geen turnachtergrond toen ze bij Turn Fit begon. “In mijn jonge jaren heb ik wel op gym gezeten. Bij schoolgym waren de turntoestellen altijd favoriet, maar verder dan een handstand kwam ik niet. Hier leer ik zelfs dingen bij. Nu ben ik gemotiveerd om te sporten. De salto durf ik bijna alleen”, aldus Gemser. De les begint het eerste half uur met een soort bootcamp voor conditie, kracht en lenigheid. “Daarna hebben we tijd voor drie turntoestellen. Dat kan zijn op tumbling, brug, balk of een van de trampolines. We motiveren elkaar en er is gezelligheid. Absoluut geen competitiedrang. Bijzonder is dat je soms dingen doet, waarvan je dacht dat je dat nooit zou kunnen of durven. Dat geeft een goed gevoel”, vindt Gemser.

Margriet Gemser: “Het is heerlijk om te doen. Afwisselend, uitdagend en we hebben een heel leuk groepje. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het is voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring. We doen ook regelmatig na de les een bakje thee of koffie met wat lekkers erbij.”

www.tctwente.com

‘Heerlijk om te doen’

‘ik voel me net een kind in een speeltuin’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag gisteren
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari gisteren
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57