Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.
Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.

Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig

Algemeen

Nog een paar weken en dan is het zover, de zomervakantie is voorbij. Voor sommige gezinnen is dit een bijzonder moment: zoon- of dochterlief gaat het huis uit om te gaan studeren. Prachtig natuurlijk zo’n volgende stap, maar studentenkamers staan nou niet meteen bekend als de meest nette en georganiseerde woningen. Het is dus extra belangrijk om aandacht te geven aan de veiligheid als je zoon of dochter op kamers gaat.

TWENTE - Zorg ervoor dat je zoon of dochter de vluchtroute kent in het nieuwe studentenhuis. En kijk naar de elektrische apparaten. De wasdroger, wasmachine, magnetron of televisie… bijna alle elektrische apparaten in huis worden warm. Kunnen de apparaten in het studentenhuis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? En als je zoon of dochter niet thuiskomt met grote bergen was, let dan vooral op de wasdroger in het studentenhuis: die is het meest brandgevaarlijk. 

Voor een student is een laptop en mobiel natuurlijk onmisbaar. Maar wijs je dochter of zoon op de risico’s van het opladen! Liefst niet ‘s nachts opladen, stekker uit het stopcontact als de batterij of accu vol is én gebruik alleen de originele oplader. Voor lithium-ion batterijen brengen risico’s met zich mee. 

In dit type batterij - bijvoorbeeld gebruikt voor smartphones, laptops en elektrische fietsen- zit veel meer energie dan in een standaard penlite batterij en dat heeft veel voordelen. Tegelijkertijd neemt de zorg over dit type batterij toe, omdat deze spontaan kan ontbranden of zelfs ontploffen. Risico’s zijn groter bij het gebruik van niet-originele laders, het te lang opladen van de batterij of beschadigingen.

Veiligheidsregio Twente

informatie
!
Afbeelding
Drie zeges op natte baan in Eindhoven 30 sep, 14:00
Afbeelding
Cursus werken met klankschalen gegeven door Anuschka Houwen 30 sep, 08:12
Afbeelding
Nivon Centrum is meer dan buurthuis 29 sep, 12:26
Afbeelding
Sportduikers op zoek naar golfballen 29 sep, 12:25
Afbeelding
Vele handen maken licht werk bij trots FC Twente 29 sep, 07:48
Afbeelding
‘Binnen een dag van het roken af’ 28 sep, 14:49
Afbeelding
Tropische sferen in Enschede: Pasar Malam Asia is weer terug 28 sep, 14:47
Afbeelding
‘Nu ben ik gemotiveerd om te sporten’ 27 sep, 11:12