<p>BandOver is deze vrijdag 27 mei te zien in Muziekcaf&eacute; De Cactus in Hengelo.</p>

BandOver is deze vrijdag 27 mei te zien in Muziekcafé De Cactus in Hengelo.

(Foto: )

BandOver treedt op in muziekcafé De Cactus in Hengelo deze vrijdag

Oud en een beetje nieuw, bekend en verrassend, laid-back, maar vooral ook knallen! - Dat is BandOver; een pop/rock coverformatie uit Hengelo en omstreken. De band staat garant voor een avond heerlijke muziek en wordt gevormd door vijf gepassioneerde muzikanten, die hun sporen al ruim verdiend hebben in de muziekscene van Oost Nederland. 

HENGELO - BandOver speelt een mix van rock- en pop nummers uit de jaren 80 tot heden. Onder meer nummers van Tom Petty, John Mayer, The Romantics, Chris Stapleton, Hootie & the Blowfish en Green Day staan op de setlijst. Zanger/toetsenist René heeft al in vele bands gespeeld en gezongen. Van funk, jazz tot rock en van big band (Cool24) tot duo, alles is al eens de revue gepasseerd. En zo is het niet anders met Christian. Hij speelt al jaren in funk/soul/jazz (We Came to Play en Juicy Juice) of pop/rock formaties als lead en solo gitarist. Daarin verzorgde hij ook vaak de achtergrondzang. Danny speelt al heel wat jaren gitaar en speelde onder meer in The Glove Puppets, een pop/rock formatie.

Kees en Frans kennen elkaar van de formatie Tuesdays Only. Een 9-mans funk/soul formatie. Na enkele telefoongesprekken eind 2015 tussen Kees en Christian, was de kogel snel door de kerk en startte begin 2016 BandOver met de eerste repetities. De Broers Koel waren al lange tijd van plan een keer samen iets te doen in de muziek, maar dat kwam er door andere bezigheden gewoon niet van. Ook was Kees, samen met Frans, op zoek naar een nieuwe formatie om lekker muziek mee te maken. Christian en Danny hadden al contact met René gehad over een nieuwe band, na een eerder stuk gelopen bandformatie. Uiteindelijk werd bedacht om deze vijf bandleden simpelweg bij elkaar te voegen en was BandOver een feit! BandOver is: René Molendijk-Visser (Leadzang, toetsen), Christian Koel (Leadzang, gitaar), Danny Koel (Gitaar), Kees van Zanten (Basgitaar, zang) en Frans Kroeze (Drums).

Deze vrijdag 27 mei treden zij op in Muziekcafé De Cactus aan de Pastoriestraat 37 in Hengelo. De bar is open vanaf 20.00 uur. Showtime om 20.30 uur!

Meer berichten