BandOver is deze vrijdag 27 mei te zien in Muziekcafé De Cactus in Hengelo.
BandOver is deze vrijdag 27 mei te zien in Muziekcafé De Cactus in Hengelo.

BandOver treedt op in muziekcafé De Cactus in Hengelo deze vrijdag

Algemeen

Oud en een beetje nieuw, bekend en verrassend, laid-back, maar vooral ook knallen! - Dat is BandOver; een pop/rock coverformatie uit Hengelo en omstreken. De band staat garant voor een avond heerlijke muziek en wordt gevormd door vijf gepassioneerde muzikanten, die hun sporen al ruim verdiend hebben in de muziekscene van Oost Nederland. 

HENGELO - BandOver speelt een mix van rock- en pop nummers uit de jaren 80 tot heden. Onder meer nummers van Tom Petty, John Mayer, The Romantics, Chris Stapleton, Hootie & the Blowfish en Green Day staan op de setlijst. Zanger/toetsenist René heeft al in vele bands gespeeld en gezongen. Van funk, jazz tot rock en van big band (Cool24) tot duo, alles is al eens de revue gepasseerd. En zo is het niet anders met Christian. Hij speelt al jaren in funk/soul/jazz (We Came to Play en Juicy Juice) of pop/rock formaties als lead en solo gitarist. Daarin verzorgde hij ook vaak de achtergrondzang. Danny speelt al heel wat jaren gitaar en speelde onder meer in The Glove Puppets, een pop/rock formatie.

Kees en Frans kennen elkaar van de formatie Tuesdays Only. Een 9-mans funk/soul formatie. Na enkele telefoongesprekken eind 2015 tussen Kees en Christian, was de kogel snel door de kerk en startte begin 2016 BandOver met de eerste repetities. De Broers Koel waren al lange tijd van plan een keer samen iets te doen in de muziek, maar dat kwam er door andere bezigheden gewoon niet van. Ook was Kees, samen met Frans, op zoek naar een nieuwe formatie om lekker muziek mee te maken. Christian en Danny hadden al contact met René gehad over een nieuwe band, na een eerder stuk gelopen bandformatie. Uiteindelijk werd bedacht om deze vijf bandleden simpelweg bij elkaar te voegen en was BandOver een feit! BandOver is: René Molendijk-Visser (Leadzang, toetsen), Christian Koel (Leadzang, gitaar), Danny Koel (Gitaar), Kees van Zanten (Basgitaar, zang) en Frans Kroeze (Drums).

Deze vrijdag 27 mei treden zij op in Muziekcafé De Cactus aan de Pastoriestraat 37 in Hengelo. De bar is open vanaf 20.00 uur. Showtime om 20.30 uur!

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 20 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 21 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13