De honkballers en trainer-coach van Giants uit Hengelo, die deze week meedoen in Stuttgart.
De honkballers en trainer-coach van Giants uit Hengelo, die deze week meedoen in Stuttgart.

Mooie honkbaldagen in Stuttgart

Algemeen

De honkballers Fabio Hildebrand, Scott Wolters en trainer-coach Henk Wolters van Giants verheugen zich op enkele mooie honkbaldagen. Ze gaan woensdag naar Stuttgart. In die stad in Zuid-Duitsland wordt deze week een internationaal toernooi gehouden. De winnaar mag in de zomer naar de Verenigde Staten. 

HENGELO - Het drietal maakt deel uit van het zogeheten North State Warriors. Dat is een honkbalselectie van spelers uit heel Nederland. “We zijn dus geen clubteam. De selectie van North State Warriors wordt na try-outs samengesteld. Dat zijn selectietrainingen. North State Warriors is een travelteam, zoals wij dat noemen. We zijn van plan aan meer toernooien mee te doen later dit jaar”, zegt Henk Wolters. North State Warriors is bij toeval ontstaan. Drie jaar geleden in 2019 kwam er een plek vrij op het Pony league toernooi in Stuttgart. Dat was een jaar voor de uitbraak van de coronapandemie in Europa. “Er werd een team geformeerd dat naar Stuttgart ging. De voorbereiding was toen kort. Die eerste keer was ik er zelf nog niet bij”, zegt Wolters. In de twee daaropvolgende jaren ging het Pony league toernooi niet door vanwege corona. Dat werd uiteraard betreurd. Want Giants uit Hengelo zou goed vertegenwoordigd zijn. “Zeven spelers zouden meedoen in North State Warriors. Helaas zijn de meesten van hen nu te oud. Dit jaar zijn drie spelers van Giants geselecteerd: twee uit Hengelo en één uit Assen.” In totaal bestaat North State Warriors uit achttien spelers. Zij en de begeleiders gaan woensdagochtend naar Stuttgart. Het toernooi duurt tot en met zondag. “Er zijn negen teams uit zes landen. Drie teams komen uit Nederland waaronder wij.” Wolters weet niet hoe sterk de andere ploegen zijn. “Maar het niveau is wel hoog. Het is een eer om daar als team aan mee te mogen doen.” De eerste wedstrijd is donderdagochtend tegen een andere Nederlandse ploeg. Het zogeheten Netherlands United is de tegenstander. “We spelen in Stuttgart minimaal vier wedstrijden. Daarna zijn de kruisfinales en de finale op zondag”, weet Wolters.

Voor de negen teams in Stuttgart lonkt een mooie hoofdprijs. De winnaar van het Pony league toernooi in deze stad in Zuid-Duitsland mag namelijk naar de Verenigde Staten. De beste ploeg in Stuttgart krijgt een startbewijs voor de Palomino World Series in Texas. “Dat toernooi is in augustus. We gaan daar ook meedoen als we het toernooi in Stuttgart winnen”, zegt trainer-coach Henk Wolters.

Winnaar naar Verenigde Staten

‘Dit jaar zijn drie spelers van Giants geselecteerd’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 15 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 15 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 15 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 15 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13