<p>Carin Nijhuis en Ali Omar zijn maar wat blij met het nieuwe pand aan de Korenbloemstraat. (Foto: PR)</p>

Carin Nijhuis en Ali Omar zijn maar wat blij met het nieuwe pand aan de Korenbloemstraat. (Foto: PR)

(Foto: )

Nieuw pand voor De Weggeefwinkel

Vorig jaar viel definitief het doek voor de Weggeefwinkel aan de Schumannstraat, maar na een lange zoektocht kregen de voormalige eigenaren vorige maand goed nieuws; Welbions heeft een nieuw pand voor hen gevonden.

HENGELO - Stichting De Weggeefwinkel is een concept dat uitgaat van hergebruik en niet van ’wegwerp’. Een plek waar artikelen heengebracht kunnen worden en kosteloos worden aangeboden aan anderen. Sinds 2016 had Hengelo zijn eigen filiaal aan de Schumannstraat, maar Welbions had andere plannen met dat pand. “Van de overheid moeten alle gemeenten, winkelpanden die leegstaan, ombouwen tot woningen”, vertelt voormalig eigenaar Carin Nijhuis (69) ons. “Op 24 augustus 2021 moesten wij onze deuren definitief sluiten”. Maar Carin, die samen met goede vriend Ali Omar (34) de winkel ruim vijf jaar succesvol runde, gaf niet op. “Samen met de gemeente en Welbions zijn we blijven zoeken naar een vervangende locatie. Vorige maand kwam het goede nieuws. Morgen (woensdag 13 april) openen we onze deuren aan de Korenbloemstraat 3 in Groot Driene. De feestelijke opening is om 13.30 uur en belooft een gezellige happening te worden!”

Carin en Ali zijn van mening dat een weggeefwinkel - zeker in Hengelo - een absolute must , aangezien Hengelo één van de Nederlandse koplopers is als het gaat om recycling en afvalscheiding/vermindering. “In de huidige tijd waarin zoveel wordt weggegooid willen wij graag dit positieve geluid laten horen!” Allereerst willen Carin en Ali een bijdrage leveren aan een beter milieu. Zij wil dit bereiken door enerzijds zoveel mogelijk nog bruikbare goederen te recyclen door hergebruik; anderzijds wil zij mensen bewust maken van hun eigen consumptieve gedrag en de rol die verspilling daarbij inneemt. “Daarnaast is onze weggeefwinkel ook een ontmoetingsplaats voor mensen van uiteenlopende leeftijden, culturen en sociaal-economische achtergronden.

Het brengen van artikelen kan elke maandag-, woensdag- en zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Voor klanten is de weggeefwinkel elke woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30 tot 17.30 uur .”Deze locatie is wat groter dan de vorige, dus we kunnen nog genoeg artikelen gebruiken. In principe nemen we alles aan, mits het bruikbaar en schoon is. Een weggeefwinkel is echt onmisbaar, speciaal in deze gekke tijden. Ook bij vluchtelingen en asielzoekers is de vraag naar artikelen groot. Er komen gemiddeld 150 mensen per week bij ons, dat zegt genoeg. We hebben bijna altijd een tekort aan bruikbare artikelen, dus ook die zijn van harte welkom. Alleen geen meubels, want daar is onze winkel te klein voor.”

www.weggeefwinkelhengelo.nl

Linda Meijer

Ook onder de vluchtelingen vraag naar artikelen groot

Meer berichten