Eddie Kimmels hoopt dat tal van ouderen belangstelling hebben voor walking rugby.
Eddie Kimmels hoopt dat tal van ouderen belangstelling hebben voor walking rugby.

Niet tackelen en ook niet rennen

Algemeen

Rugbyclub Dragons uit Hengelo wil ouderen enthousiast maken voor walking rugby. Dat is rugby in een aangepaste spelvorm. Er wordt gewandeld, tackelen is uit den boze en vooruit werpen is toegestaan. De kartrekker van het nieuwe initiatief is Eddie Kimmels. “De eerste avond is komende vrijdag 26 november. We maken eerst kennis met elkaar en gaan dan het rugbyveld op.”

HENGELO - Walking rugby is rugby met aangepaste spelregels. Het is vergelijkbaar met walking voetbal. “Ouderen kunnen daardoor in een teamsport in beweging blijven. In Almelo is er al walking rugby. Nu introduceren wij het ook in Hengelo”, zegt Kimmels. De zestigjarige inwoner van Hengelo speelde voor de eeuwwisseling bij Dragons. “Ik deed dat met veel plezier. Na dertien jaar ben ik gestopt. Maar nu wil ik graag walking rugby opstarten. Daarvoor heb ik de club benaderd. Dragons is positief. Ook het nationaal Ouderenfonds ondersteunt ons. Deze organisatie heeft geholpen met de promotie van walking rugby in Hengelo”, zegt Kimmels. De oud-speler heeft de ziekte van Parkinson, maar wil nog graag in beweging blijven. “Walking rugby is voor senioren vanaf 55 jaar. Iedereen kan meedoen. Dus ook belangstellenden die vroeger nooit hebben gerugbyd”, zegt Kimmels. Hij verwacht op de kennismakingsavond een tiental geïnteresseerden. “Meer zou mooi zijn. Ik weet inmiddels dat er al meerdere mensen zullen komen. Daaronder enkele vrouwen. Ook vrouwen kunnen uiteraard walking rugby spelen.” De trainingen zijn op vrijdag. Wellicht worden in de toekomst ook oefenduels tegen andere clubs gespeeld.

De eerste avond is op vrijdag 26 november van 19.30 tot 21.00 uur. “We beginnen met een kennismaking met een kop koffie en gaan daarna het veld op. Het gaat niet alleen om het bewegen, maar het sociale aspect is ook belangrijk”, zegt initiatiefnemer Eddie Kimmels. Het terrein van Dragons is aan de Pruisische Veldweg 77 op Veldwijk.

rugbyclubdragons.nl

‘Sociale aspect ook belangrijk’

‘Walking rugby
is voor
senioren
vanaf 55 jaar’

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02