Afbeelding

Oktober: Cursus mensfilosofie bij Volksuniversiteit Hengelo e.o.

Algemeen

HENGELO - Ik ben Cécile van der Vossen en geef vanaf 7 oktober de cursus ‘Mensfilosofie’ bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o.


Sinds ik gepensioneerd docente ben, geef ik met veel genoegen cursussen bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie Germanistiek in Amsterdam, heb ik 3 jaar postdoctoraal filosofie gestudeerd in Rome en sinds ik terug ben doe ik niets liever dan lessen filosofie geven. Hier ligt mijn grote passie! In het middelbaar onderwijs heb ik anderen Duits geleerd, maar er is een wetenschap die mijns inziens véél belangrijker voor het leven en veel interessanter is dan een vreemde taal: de filosofie, die de alomvattende, diepste kennis van de realiteit zoekt; en de theologie, die de geopenbaarde waarheden bestudeert. Onbekend maakt onbemind….


Mijn ervaring is, dat veel mensen geen idee of een verkeerde opvatting hebben van wat filosofie is, maar wie zich er eenmaal een beetje in verdiept, geniet van de schoonheid en het belang van deze kennis. De mensfilosofie richt zich met name op de bestudering van theoretische begrippen, die nodig zijn om de reële structuur van lichaam, ziel en geest/hart met al hun vermogens te kunnen begrijpen.


Cécile van der Vossen

De Volksuniversiteit biedt de komende tijd weer diverse interessante cursussen en workshops aan Kijk voor het actuele aanbod op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Afbeelding
!
Afbeelding
Revanche na mislopen titel vorig jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Medailles voor judoka’s JPT 13 uur geleden
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 1 dec, 14:28
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 1 dec, 14:27
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34