<p>Eva Dorrestijn meteen aan de kop na de start. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl </p>

Eva Dorrestijn meteen aan de kop na de start. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

(Foto: )

Kartster Eva opnieuw naar Genk

Eva Dorrestijn gaat komend weekend opnieuw naar Genk om een gooi naar de overwinning te doen. Er is een wedstrijd om het kampioenschap van de Benelux. Een week later is het NK in Assen. Vlak voor de vakantie wist ze in Genk te winnen. 

HENGELO - Kartster Dorrestijn is aan een uitstekend seizoen bezig in de GK4 Kart Series. Zeker na de zege in Genk, waar de twaalfjarige coureur uit Hengelo in de Mini Parilla-klasse naar de winst denderde. Het was haar eerste zege in deze categorie. Die was misschien zelfs wel een beetje te verwachten na haar tweede plaats in de vorige ronde van de titelstrijd. Na Genk begon de vakantie. “Maar we hebben in de vakantie nog wel aan een wedstrijd meegedaan. Die was in Italië”, zegt haar vader Wijnand. Maar in de wedstrijd in Italië bleken de tegenstanders te sterk. “Het was een EK. Het niveau was heel hoog. Eva heeft geen prijs gehaald. Maar het EK in Italië was een goede ervaring.” Na een korte onderbreking wordt het kartseizoen nu hervat. De komende weken staan er alweer twee wedstrijden op de rol. De eerstvolgende wedstrijd is in opnieuw in Genk, de stad in België vlak over de landsgrens. “Dat is een race om het kampioenschap van de Benelux.” Een week later is er een wedstrijd iets dichterbij. Dan staat er een NK op het programma in Assen, bij het TT-terrein. “Maar de wedstrijd is niet op de TT-baan. Die is ernaast. Naast het TT-circuit is nog een kartbaan”, zegt Wijnand Dorrestijn. Het is een open Nederlands kampioenschap. Buitenlanders mogen meedoen. “Maar dat zijn er niet zoveel. Een paar Duitsers misschien.” Eva zelf was zeer tevreden na de goede vorige wedstrijd in Genk. “Mijn eerste overwinning in deze klasse, dat geeft echt een kick. Zo van: het is eindelijk gelukt.” Dat presteerde ze als meisje tussen overwegend jongens. Eva wil er niet veel de nadruk op leggen. “In deze klasse is het niet moeilijk tussen de jongens te rijden. Soms geven ze je wel een beuk, maar dat doen ze bij andere jongens ook. Ik heb er geen problemen mee en zij hebben er geen problemen mee.” Na de zege in Genk voorspelde ze al dat het in Italië veel moeilijker zou worden.

Eva Dorrestijn is aan een zeer sterk seizoen bezig. Want behalve haar tweede plaats in de derde ronde van het GK4-kampioenschap en de winst in de derde ronde in Genk, won ze een week eerder in Venray. Dat deed ze in het Nederlands kampioenschap voor viertaktkarts. Dat was een wedstrijd in de Parolin Rocky-klasse.

Ook winst in Venray

‘Niveau op EK
in Italië
was heel hoog’

door Stefan Wegdam

Meer berichten