Mathieu Hesselink bij een foto. Hij exposeert momenteel in De Stoevelaar in Goor. Eigen foto.
Mathieu Hesselink bij een foto. Hij exposeert momenteel in De Stoevelaar in Goor. Eigen foto.

Mathieu laat zijn mooiste foto’s zien

Algemeen

HENGELO - Mathieu Hesselink exposeert in De Stoevelaar. Zijn mooiste foto’s zijn in het verzorgingshuis in Goor te zien. Hesselink is lid van fotoclub Holec uit Hengelo. 

Zo’n twintig jaar vormen Mathieu Hesselink en zijn fotocamera een onafscheidelijk koppel. Fotografie is een passie van de inwoner van Goor. Nu kunnen belangstellenden zijn mooiste foto’s bewonderen. In verzorgingshuis De Stoevelaar in Goor is een expositie ingericht. Aan de wanden hangen enkele tientallen foto’s van Hesselink. ,,Eerder deze maand heb ik de expositie ingericht. De fototentoonstelling duurt tot 12 september.”

Hesselink is geen professioneel fotograaf. Hij kwam op latere leeftijd in aanraking met fotografie. Dat was rond de eeuwwisseling. De digitale fotografie was op dat moment in opkomst. Die nieuwe ontwikkeling boeide Hesselink. ,,Het zal ongeveer twintig jaar geleden zijn dat ik me steeds meer ging interesseren in fotografie. De digitalisering had voordelen. Er was geen geknoei meer met chemicaliën en alles kan op de computer”, zegt Hesselink. Naast zijn werk besloot hij een opleiding te volgen. Hij ging naar de fotovakschool in Apeldoorn. De Gorenaar had intussen een digitale camera aangeschaft en schoot talrijke plaatjes. ,,Het werd mijn hobby. In het begin heb ik veel foto’s van landschappen gemaakt.” Maar het duurde niet lang voordat Hesselink met een modernere fotocamera op pad ging. ,,Al vrij snel heb ik een luxere camera gekocht. Ik ben toen ook naar een fotoclub gegaan. Daar ben ik nog steeds lid van. Ik zit bij fotoclub Holec in Hengelo.”

Hesselink ging zich ook toeleggen op portretfotografie. ,,Dat deden we bij Holec veel. Ik vind het heel leuk om met modellen samen te werken.” Maar Hesselink fotografeert meer dan alleen portretten en landschappen. Stillevens kunnen hem ook bekoren. Bovendien maakte hij eens een bijzondere fotoreis naar Hattingen in Duitsland. Die plaats ligt bij Bochum in het Ruhrgebied. ,,Daar hebben we in fabrieken gefotografeerd. Op mijn website zijn tal van foto’s uit Hattingen te zien. Daar staan ook andere afbeeldingen op.” Hesselink wil zijn werk graag aan anderen laten zien. Daar haalt hij voldoening uit. Het was daarom ook niet zo vreemd dat hij zich inschreef voor kunstmarkten. ,,Ik heb onder meer in Hengelo, Delden en Ootmarsum gestaan. Daar heb ik ook foto’s verkocht. Maar van de verkoop moet je je niet zoveel voorstellen. Het gaat mij erom dat ik mooie reacties krijg. Daarom ligt er in De Stoevelaar ook een schrift, waarin bezoekers iets kunnen schrijven. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden.” Hesselink wist dat er in De Stoevelaar vaker kunstwerken te zien zijn. Daarom vroeg de Gorenaar of hij er ook mocht exposeren. ,,Het is een verzorgingshuis waar ook veel bezoekers komen. Kinderen en kennissen van de bewoners bijvoorbeeld. Ik hoop dat veel mensen even kijken naar de foto’s en een bericht in het schrift achterlaten.”

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 19 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 19 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 19 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13