Marco en Monique moeten binnenkort afscheid nemen van het pand waarin ze zijn geboren en getogen. Foto: Linda Meijer
Marco en Monique moeten binnenkort afscheid nemen van het pand waarin ze zijn geboren en getogen. Foto: Linda Meijer Foto: Linda Meijer

Kapsalon Leus verhuist na 56 jaar

Algemeen

HENGELO - Kapsalon Leus is een heus begrip in Hengelo. Met maar liefst vier zaken is er bijna voor elke Hengeloër wel een Leus-salon in de buurt. De oudste zaak zit al sinds 1965 aan de Venderinksweg, maar gaat nu – na 56 jaar – verhuizen. 

Eigenaar Marco Leus (49) moet er zelf ook nog even aan wennen. Hij en zijn broer Ronald en zus Monique zijn immers geboren in het pand aan de Venderinksweg. “Toen ik enkele weken geleden een flyer maakte voor de klanten aan de Venderinksweg met de woorden ‘Wij gaan verhuizen!’, kreeg ik wel even een brok in de keel. Nu stond het er toch wel heel definitief.”

Marco’s ouders, Harry en Riky zijn in 1965 begonnen met enkel een herenkapsalon, die na 25 jaar werd uitgebreid met een damesgedeelte. In 1999 kwam daar een tweede filiaal bij, gelegen aan de Troelstrastraat, die wordt gerund door dochter Monique. Maar ook nadat zoon Marco het stokje van zijn vader overnam, bleef het familiebedrijf uitbreiden. “Klopt, ik ben een ferm gelover van ‘stilstand is achteruitgang’, dus in 2008 openden we Cutting Edge aan de Nieuwstraat en sinds 2013 hebben wij een vierde Leus-vestiging aan de Twekkelerweg. Wij hebben op dit moment achttien kapsters in dienst”, vertelt de eigenaar trots. Maar dit pand aan de Venderinksweg is speciaal voor de familie en heeft een rijke geschiedenis. “Wij hebben hier 56 jaar gezeten, dat is niet niks. Klein begonnen en steeds een stukje erbij getrokken.” Marco’s ouders (inmiddels beiden 80) wonen sinds 1980 in een gehuurde woning naast de zaak, maar helpen tot de dag van vandaag nog altijd mee in deze salon, met diverse hand-en-spandiensten. 

Waarom nu toch verhuizen? “De zaak aan de Venderinksweg is gewoon te klein geworden. Juist in deze coronatijd is het belangrijk om wat ruimer van elkaar te werken. De nieuwe locatie biedt deze ruimte en wij vertrouwen erop dat we de nieuwe locatie nog wat mogen uitbreiden. Tevens is de Venderinksweg altijd moeilijk te vinden geweest. De Breemarsweg kent iedereen. Daar zit sinds 1963 al een salon; wij worden de vierde kapper in dat pand.” 

Op maandag 2 augustus sluit de Leus-vestiging aan de Venderinksweg definitief haar deuren, waarna op dinsdag 3 augustus iedereen al weer welkom is in de nieuwe zaak aan de Breemarsweg 548. “Met de gemeente zijn we nog in onderhandeling over een mogelijke uitbreiding, die komt hopelijk later dit jaar. Het appartement boven de kapsalon gaan wij verbouwen, zodat mijn ouders daar straks kunnen gaan wonen. Een mooie oplossing om mijn ouders bij de salon betrokken te houden. Ze zouden zich immers kapot vervelen als ze niet meer mee konden helpen en eerlijk is eerlijk, ik kan ook niet zonder hen”, besluit Marco welgemeend. 

www.kapsalonleus.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13