Kinderen vermaken zich in het zand in het centrum. De opening was zaterdag.
Kinderen vermaken zich in het zand in het centrum. De opening was zaterdag.

Reuzezandbak in de binnenstad

Algemeen

HENGELO - Kinderen beleven plezier in nieuwe zandspeeltuin. Die staat in de zomermaanden in het centrum. 

Kleine kinderen kunnen zich prima vermaken als ze met hun ouders in de stad zijn. In de binnenstad staat nu een grote zandspeeltuin. Een grote zandspeeltuin in de binnenstad is niet helemaal nieuw. “Het is eerder ook al eens geweest. Één keer. Maar destijds was het een initiatief van een andere organisatie. Nu hebben wij dit voor de eerste keer georganiseerd”, zegt Nienke Klein Wolterink van Hengelo Promotie. 

Met ‘wij’ doelt ze op Hengelo Promotie en stichting Centrummanagement Hengelo. “We willen een bruisend centrum met activiteiten. Ouders kunnen op de terrasjes zitten en hun kinderen kunnen zich in de zandspeeltuin vermaken”, aldus Klein Wolterink. De officiële opening was zaterdag. “Die was heel kleinschalig. De mascottes Sproet en Beer waren erbij. Ook werden er vlaggetjes uitgedeeld.” In de zandspeeltuin werd echter al enkele dagen gespeeld voor de officiële opening. “Die werd donderdag geplaatst.” 

De komende weken kunnen de kinderen spelen in de grote zandbak met houten speeltoestellen. De zandspeeltuin staat op de hoek van de Nieuwstraat en Molenstraat. “De zandspeeltuin is tot 22 augustus geopend.” Kinderen kunnen er spelen van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Deze tijden kunnen variëren. Dat is afhankelijk van de omliggende horeca. In de avonduren staat er een hek omheen. “De ondernemers aan de Nieuwstraat en Molenstraat zorgen ervoor dat het netjes blijft.”

Er is deze zomer meer vermaak in het stadshart. Zo zijn er sportactiviteiten in de zomervakantie. Die worden vanaf deze week tot en met 20 augustus gehouden. Dat gebeurt op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. Ze beginnen om 19 uur en duren tot 21 uur. Nieuw is dat ook de cultuursector in deze vakantieactiviteit wordt betrokken. Aanmelden kan via opvakantieinhengelo.nl maar ook op locatie.

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02