Folkert Leijten, wethouder Mariska ten Heuw en Hein Trebbe jr. bij de ondertekening.
Folkert Leijten, wethouder Mariska ten Heuw en Hein Trebbe jr. bij de ondertekening.

Samen aan de slag voor gebied rondom Sportlaan Driene

Algemeen

HENGELO - Er is een intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Hengelo en de ontwikkelcombinatie Leyten-Trebbe voor de ontwikkeling van een visie op het gebied rondom Sportlaan Driene in Hengelo. 

De gemeente en Leyten-Trebbe zijn de voornaamste grondeigenaren in het gebied en willen met een gezamenlijke visie onderzoeken op welke wijze bestaande en mogelijk toekomstige functies in het gebied zo optimaal mogelijk ingepast kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om wonen, onderwijs, sport, zorg en andere maatschappelijke voorzieningen. 

Wethouder Mariska ten Heuw: “Dit is een mooi en bijzonder gebied in Hengelo waar al verschillende functies gehuisvest zijn, zoals bijvoorbeeld SMEOT, de vakschool voor metaalen elektro-opleidingen in Twente. Tegelijk zien we dat er ook gebouwen zijn die vragen om een andere bestemming, zoals de gebouwen van het voormalige ROC. Ook bereiken de gemeente met enige regelmaat vragen over of en onder welke voorwaarden men zich eventueel in het gebied zou kunnen vestigen of de locatie kan uitbreiden. Zo wil SMEOT graag uitbreiden. En Leyten-Trebbe, eigenaar van de locatie van het voormalige ROC, wil graag woningen ontwikkelen in het betaalbare en middeldure segment. Ook andere partijen zien kansen op het terrein, bijvoorbeeld voor het realiseren van een zorgcomplex. Het beantwoorden van deze verzoeken, vraagt om een integrale benadering, die we als gemeente niet zonder onze partners kunnen uitvoeren. Daarom gaan we samen aan de slag met het maken van een integrale visie”. 

Folkert Leijten, namens Leyten-Trebbe, is blij met deze stap rondom Sportlaan Driene: “Wij zijn al ruim tien jaar betrokken bij deze locatie en we zijn zeer content dat Leyten-Trebbe de mogelijke ontwikkeling nu samen met de gemeente naar een volgende fase mag brengen. Het gebied heeft vanwege de ligging, de bestaande groenstructuur en de bij de ontwikkeling betrokken partijen alle potentie om uit te groeien tot een bijzonder deel van Hengelo, met ruimte voor onder meer wonen, zorg, sport en maatschappelijke voorzieningen.” I

n de integrale visie die voor het gebied wordt ontwikkeld, moet helder worden wat haalbaar is en hoe de verschillende functies het beste ingepast kunnen worden. Omdat Leyten-Trebbe een belangrijke eigenaar is in het gebied zonder wie herontwikkeling niet mogelijk is, coördineren zij het proces om tot het opstellen van die visie te komen. In de intentieovereenkomst is vastgelegd welke elementen de gemeente in de visie geborgd wil zien.

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02