Hüseyin en Christine hopen deze zomer nog naar familie in Turkije te kunnen gaan; plan B is Het Luttezand met hondje Bindi. (Foto: L. Meijer)
Hüseyin en Christine hopen deze zomer nog naar familie in Turkije te kunnen gaan; plan B is Het Luttezand met hondje Bindi. (Foto: L. Meijer)

De prachtige Japanse tuinen van Kyoto

Algemeen

HENGELO - Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee? 

In deze tweede aflevering spreken we met het echtpaar Kuru, dat dit jaar hoopt naar Turkije te kunnen. Plan B is Het Lutterzand, waar de familie van Christine al 90 jaar een eigen vakantiewoninkje heeft.

Dat zal dit jaar voor het laatst zijn, want de familie heeft van de grondeigenaar net te horen gekregen dat de pacht niet zal worden verlengd. “De eigenaar staat natuurlijk volkomen in z’n recht, maar voor onze familie een enorm emotioneel afscheid van een prachtige plek en fijne herinneringen.”

Wie gaan er mee?

Christine (59) en Hüseyin (59) zijn trotse ouders van drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen, met een zesde onderweg. Vroegen gingen ze vaak met het hele gezin op vakantie, maar nu zijn ze al jaren op zichzelf aangewezen.

Waar?

Zoals gezegd hopen we op Istanbul, waar een groot deel van Hüseyins familie woont. Natuurlijk met het vliegtuig en dan daar een auto huren. ‘’Aansluitend nog naar Zonguldak aan de Zwarte Zee, waar mijn man is geboren. Er zitten meer versoepelingen aan te komen en we zijn inmiddels beiden volledig gevaccineerd, maar mocht het door de corona toch niet lukken om veilig naar het buitenland te gaan, dan gaan we met net zoveel plezier naar ons zomerhuisje in Het Lutterzand.’’

Waarom daar?

‘’Waarom gaan er elk jaar ruim een miljoen Nederlanders naar Turkije? De zon, de zee en het heerlijke eten natuurlijk. Af en toe een mooie autorit of wandeling, maar vooral lekker chillen, lekker eten en het weerzien van familie en vrienden. Voor Het Lutterzand geldt eigenlijk hetzelfde, met het weer als spannende verrassing.’’

Wat gaat mee?

‘’We nemen wat cadeautjes mee voor de oom en tante, bij wie we een paar daagjes gaan logeren. Verder natuurlijk drop, want dat hebben ze daar niet! We zijn beiden niet echt grote lezers, maar tuinboeken vind ik altijd geweldig. En Hüseyin leest graag tijdschriften over oldtimers en classic cars.’’

(On)mogelijke toekomstdromen?

‘’Hüseyin wil Tokyo nog een keer bezoeken. Ik zou nog heel graag een keer naar Japan willen, voor de mooie tempels en paleizen en natuurlijk de prachtige Japanse tuinen. Dat moet toch in een reis te combineren zijn?’’

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02