Ellen Deckwitz. (Foto: Merlijn Doomernik)
Ellen Deckwitz. (Foto: Merlijn Doomernik) Foto: Merlijn Doomernik

Ellen Deckwitz te gast bij Poëzie, Muziek en Film in de Schouwburg

Algemeen

Van 26 januari tot en met 1 februari vindt de Poëzieweek 2023 plaats. Op zaterdag 28 januari kan er in Schouwburg Hengelo worden genoten van een bijzonder evenement in het kader van de Poëzieweek dat wordt georganiseerd door het Valerius Ensemble in samenwerking met Hengelo Leest en Filmhuis Hengelo. Het publiek wordt getrakteerd op een mix van poëzie, muziek en film. Aanvang: 15.00 uur.

HENGELO - Het thema van de Poëzieweek is vriendschap. Aanleiding voor het Valerius Ensemble om met een strijkkwartet-bezetting diverse composities te spelen van Mozart, Haydn, Vanhal en Von Dittersdorf. Deze componisten waren met elkaar bevriend en hebben in circa 1785 ook met elkaar opgetreden.


De dichters die optreden zijn Ellen Deckwitz en Wouter Munsterman. Ellen Deckwitz groeide in de jaren ’80 op in Borne en is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Dankzij optredens in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en een column in nrc.next heeft Deckwitz zich ontwikkeld tot een van de meest aanstekelijke poëzieambassadeurs. Wouter Munsterman is de muzikale stadsdichter van Hengelo.


Na de poëzie en muziek in de theaterzaal, krijgt de middag een vervolg in de filmzaal. Daar wordt de bijzonder goed ontvangen Frans-Nederlands-Belgische film Close vertoond. Regisseur Lukas Dhont won met deze film de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022. Dhont maakte met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid en gaat over de vriendschap tussen twee dertienjarigen die plotseling wordt verstoord.


Kaarten à € 15,00 zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook telefonisch via 074-2556789 en via: www.schouwburghengelo.nl.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13