Ellen Deckwitz. (Foto: Merlijn Doomernik)
Ellen Deckwitz. (Foto: Merlijn Doomernik) Foto: Merlijn Doomernik

Ellen Deckwitz te gast bij Poëzie, Muziek en Film in de Schouwburg

Algemeen

Van 26 januari tot en met 1 februari vindt de Poëzieweek 2023 plaats. Op zaterdag 28 januari kan er in Schouwburg Hengelo worden genoten van een bijzonder evenement in het kader van de Poëzieweek dat wordt georganiseerd door het Valerius Ensemble in samenwerking met Hengelo Leest en Filmhuis Hengelo. Het publiek wordt getrakteerd op een mix van poëzie, muziek en film. Aanvang: 15.00 uur.

HENGELO - Het thema van de Poëzieweek is vriendschap. Aanleiding voor het Valerius Ensemble om met een strijkkwartet-bezetting diverse composities te spelen van Mozart, Haydn, Vanhal en Von Dittersdorf. Deze componisten waren met elkaar bevriend en hebben in circa 1785 ook met elkaar opgetreden.


De dichters die optreden zijn Ellen Deckwitz en Wouter Munsterman. Ellen Deckwitz groeide in de jaren ’80 op in Borne en is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Dankzij optredens in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en een column in nrc.next heeft Deckwitz zich ontwikkeld tot een van de meest aanstekelijke poëzieambassadeurs. Wouter Munsterman is de muzikale stadsdichter van Hengelo.


Na de poëzie en muziek in de theaterzaal, krijgt de middag een vervolg in de filmzaal. Daar wordt de bijzonder goed ontvangen Frans-Nederlands-Belgische film Close vertoond. Regisseur Lukas Dhont won met deze film de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022. Dhont maakte met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid en gaat over de vriendschap tussen twee dertienjarigen die plotseling wordt verstoord.


Kaarten à € 15,00 zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook telefonisch via 074-2556789 en via: www.schouwburghengelo.nl.

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07