Eigenaresse Monique Gering: "Ik krijg veel liefde en energie van alle klanten om mij heen. " (Foto: Linda Meijer)
Eigenaresse Monique Gering: "Ik krijg veel liefde en energie van alle klanten om mij heen. " (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Kapsalon Monfleur bestaat veertig jaar

Algemeen

Monique Gering (62) zit deze maand met haar salon 40 jaar op locatie CarintReggelandhuis Het Woolde (De Hiebendaal) en dit mag gevierd worden. Op zaterdag 12 november zijn genodigden vanaf 15 uur van harte welkom om dit samen met haar – onder het genot van een hapje en drankje – te vieren.

HENGELO – Het kappersvak is een zwaar vak, dat weet iedereen. Veel mensen haken naar een aantal jaren af, omdat rug, benen, voeten of handen (kapperseczeem) het niet meer trekken. Maar niet de Hengelose Monique Gering, die al ruim 46 jaar in het kappersvak zit, waarvan deze maand 40 jaar op het terrein van zorgcentrum Het Woolde. “Het is inderdaad een zwaar beroep, lichamelijk en geestelijk vergt het veel. Vooral nu de mensen van Het Woolde steeds meer beperkingen hebben. Ik prijs mijzelf gelukkig dat mijn gezondheid dit allemaal nog toelaat.”

Monique blikt graag met ons terug hoe het allemaal is begonnen: “Ik ben begonnen als leerlingkapster bij salon (Rudy) Strikker. Hij was een erg goede leermeester en ik heb daar een heel mooie tijd gehad”, vertelt Monique. Toen kwamen er kinderen en heeft Monique een beetje gas teruggenomen. “Ik ben toen een tijdje parttime gaan werken in diverse zaken waaronder kapsalon Ria, kapsalon Stoelers, kapsalon Riky en Hair Studio Jacqy.” In november 1982 begon Monique een aantal uren te werken in verzorgingshuis Avondrust (nu Het Woolde). “De zaak zat toen nog in de oude Hiebendaal, maar we zijn nogal eens verhuisd en hebben daarbij op de gekste plekken gezeten. Tijdens een verbouwing moesten we verkassen naar de kelder onder de Lasondervleugel. Daar heb ik twee jaar in een donkere ruimte, zonder daglicht staan knippen; dat was wel even afzien.” Daarna ging de salon via Het Woolde weer terug naar De Hiebendaal, waar ze in 2019 een fantastisch mooie grote ruimte kon betrekken. “Hier zal ik mijn loopbaan wel beëindigen, alleen hoop ik niet te snel, want ik heb het nog prima naar mijn zin. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en krijg veel liefde en energie van alle klanten om mij heen.”

Moniques moeder heeft haar dochter nog jaren meegeholpen in de zaak. “Ja dat was een geweldige tijd, helaas is ze er niet meer”. Ook de naam is door de jaren heen veranderd van kapsalon Monique naar kapsalon MonFleur, vernoemd naar haar kleindochter Fleur Monique. Sinds de coronacrisis werkt Monique alleen, maar ze hoopt binnenkort toch weer een stagiaire op te kunnen leiden, dus als iemand nog een plek zoekt?

Kapsalon MonFleur is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur (daarbuiten op afspraak), ook zeker voor mensen buiten het verpleeghuis! In de maand november krijgt iedereen 10% korting ivm het 40-jarig bestaan. 

www.kapsalonmonfleur.nl

Linda Meijer

Ik heb twee jaar in een donkere kelder staan knippen

www.lindameijer.nl
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05