Afbeelding
Foto: Getty Images

Wanneer zelfs de meest krachtige hoortoestellen niet meer volstaan

Zakelijk

Slechthorend­heid kan een grote impact heb­ben op het dagelijkse leven. U gaat gesprekken en gezelschappen mijden. Er ontstaan moeilijkheden in uw werk-, studie- of verenigingsleven. Bij ernstig gehoorverlies kan wellicht een cochleair implantaat de oplossing zijn.

HENGELO - Voor sommige ernstig slechthorende mensen kan het gebruik van een hoorapparaat klinken alsof ze naar een luide, slecht afgestelde radio luisteren. U kunt stukken horen van wat er wordt gezegd en het kan luid genoeg zijn, maar de woorden zijn niet helder. Als het gehoorverlies zoda­nig ernstig is dat zelfs de krach­tigste hoorapparaten niet meer voldoende helpen om geluiden en spraak te verstaan, dan is een cochleair implantaat, afgekort CI, een mogelijke oplossing. Een CI is een bewezen hulpmiddel en wordt in Nederland al 35 jaar geïmplanteerd in academische ziekenhuizen. In tegenstelling tot hoortoestellen omzeilt een CI de beschadigde anatomie van het oor om geluiden duidelijker te maken en het spraakverstaan te verbeteren.

“De grootste meerwaarde van het CI is voor mij vooral het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen, zelfstandigheid en van mijn sociale leven. Ik ben inmiddels gepensioneerd en ik heb leuke hobby’s die ik nu zonder grote hoorproblemen kan doen.”
Frank - 74 jaar en CI-gebruiker sinds 2013

Voorlichtingsmiddag Hengelo

Wilt u meer weten over moge­lijke oplossingen als hoorappa­raten alleen niet meer volstaan? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de voorlichtingsmiddag op maandag 25 maart van 13.30 tot 16.00 uur in Hengelo. U wordt verwelkomd door een ervaren CI-gebruiker en een specialist van Cochlear die u zullen informeren over gehoorverlies en de mogelijkheden met cochleaire implantatie. Er is een schrijftolk aanwezig en kunt u gebruik maken van ringleiding.


Informatie
Kijk voor meer informatie en registratie op: www.cochlear.com/nl/evenementen. Voor vragen kunt u ook terecht bij Rosanne van der Pas - Cochlear Audiologie Specialist, telefoonnummer: 06 15 96 23 28, e-mail: hoormeer@cochlear.com.

informatie
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07