Afbeelding
Foto: Getty Images

Wanneer zelfs de meest krachtige hoortoestellen niet meer volstaan

Zakelijk

Slechthorend­heid kan een grote impact heb­ben op het dagelijkse leven. U gaat gesprekken en gezelschappen mijden. Er ontstaan moeilijkheden in uw werk-, studie- of verenigingsleven. Bij ernstig gehoorverlies kan wellicht een cochleair implantaat de oplossing zijn.

HENGELO - Voor sommige ernstig slechthorende mensen kan het gebruik van een hoorapparaat klinken alsof ze naar een luide, slecht afgestelde radio luisteren. U kunt stukken horen van wat er wordt gezegd en het kan luid genoeg zijn, maar de woorden zijn niet helder. Als het gehoorverlies zoda­nig ernstig is dat zelfs de krach­tigste hoorapparaten niet meer voldoende helpen om geluiden en spraak te verstaan, dan is een cochleair implantaat, afgekort CI, een mogelijke oplossing. Een CI is een bewezen hulpmiddel en wordt in Nederland al 35 jaar geïmplanteerd in academische ziekenhuizen. In tegenstelling tot hoortoestellen omzeilt een CI de beschadigde anatomie van het oor om geluiden duidelijker te maken en het spraakverstaan te verbeteren.

“De grootste meerwaarde van het CI is voor mij vooral het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen, zelfstandigheid en van mijn sociale leven. Ik ben inmiddels gepensioneerd en ik heb leuke hobby’s die ik nu zonder grote hoorproblemen kan doen.”
Frank - 74 jaar en CI-gebruiker sinds 2013

Voorlichtingsmiddag Hengelo

Wilt u meer weten over moge­lijke oplossingen als hoorappa­raten alleen niet meer volstaan? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de voorlichtingsmiddag op maandag 25 maart van 13.30 tot 16.00 uur in Hengelo. U wordt verwelkomd door een ervaren CI-gebruiker en een specialist van Cochlear die u zullen informeren over gehoorverlies en de mogelijkheden met cochleaire implantatie. Er is een schrijftolk aanwezig en kunt u gebruik maken van ringleiding.


Informatie
Kijk voor meer informatie en registratie op: www.cochlear.com/nl/evenementen. Voor vragen kunt u ook terecht bij Rosanne van der Pas - Cochlear Audiologie Specialist, telefoonnummer: 06 15 96 23 28, e-mail: hoormeer@cochlear.com.

informatie
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13