Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.

Op jacht naar veel finalerondes

Sport

Het Sideways BMX Racing Team is klaar voor het nieuwe BMX-seizoen. De eerste wedstrijddag was zondag in Barendrecht. “Een opwarmertje. In dit tweede seizoen willen we weer veel finalerondes halen en vooruitgang zien”, zegt teammanager Marc Maathuis.

HENGELO - Het Sideways BMX Racing Team is een regionaal team van getalenteerde fietscrossers. Dit nieuwe team is vorig haar opgericht. Het doel is talenten meer kansen te bieden om de top te halen. Het team bestaat uit fietscrossers van negen tot en met twaalf jaar. Voor hen zijn er extra trainingen en wedstrijden. De rijders dit seizoen zijn Noud Falkmann (Hengelo), Lyam Maathuis (Hengelo/Deurningen), Tristan Altena (Delden), Tygo Hutten (Dedemsvaart), Lenn Hutten (Dedemsvaart), Loek Timmermans (Oldenzaal), Seb Luttikhuis (Hengelo/Deurningen) en Jord Grobben (Hengelo). “Tygo en Lenn Hutten zijn nieuw dit seizoen. De broers komen uit Dedemsvaart. Daar trainen we ook onder meer. Dedemsvaart heeft een fietscrossbaan”, zegt Maathuis. Het Sideways BMX Racing Team kan terugkijken op een goed eerste jaar. Nu hopen Maathuis en de teamleden de prestaties van vorig seizoen minimaal te evenaren. “We willen weer veel finalerondes halen en vooruitgang zien”, zegt Maathuis. Maar de fietscrossers in dit team zullen het in de wedstrijden ook opnemen tegen iets oudere jongens. Dat is beter voor hun sportieve ontwikkeling. Het BMX-seizoen is inmiddels begonnen. In Barendrecht stond de eerste wedstrijd op het programma. In de maanden hiervoor is veel getraind. “We hebben wintertrainingen gehad op acht banen in heel Nederland. Ook zijn we naar de sportschool geweest en waren we mountainbiken”, zegt Maathuis. Maar de selectie heeft niet alleen getraind. Ook was er ontspanning. “Een uitje hadden we ook. We zijn naar de bowlingbaan geweest.” Nu kijkt het team met spanning uit naar dit seizoen. “Het afgelopen jaar hebben we al schitterende prestaties neergezet; zowel nationaal als in Europa.” Jord Grobben bijvoorbeeld werd tweede op het NK.

Dit seizoen zijn er landelijke topcompetitiewedstrijden, Europese UEC-rondes en drie internationale wedstrijden. Ook in Hengelo zijn er wedstrijden. Maar die zijn laat dit seizoen. “In het weekeinde van 28 en 29 september”, zegt teammanager Marc Maathuis.

www.sidewaysracingteam.nl

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07