Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.

Op jacht naar veel finalerondes

Sport

Het Sideways BMX Racing Team is klaar voor het nieuwe BMX-seizoen. De eerste wedstrijddag was zondag in Barendrecht. “Een opwarmertje. In dit tweede seizoen willen we weer veel finalerondes halen en vooruitgang zien”, zegt teammanager Marc Maathuis.

HENGELO - Het Sideways BMX Racing Team is een regionaal team van getalenteerde fietscrossers. Dit nieuwe team is vorig haar opgericht. Het doel is talenten meer kansen te bieden om de top te halen. Het team bestaat uit fietscrossers van negen tot en met twaalf jaar. Voor hen zijn er extra trainingen en wedstrijden. De rijders dit seizoen zijn Noud Falkmann (Hengelo), Lyam Maathuis (Hengelo/Deurningen), Tristan Altena (Delden), Tygo Hutten (Dedemsvaart), Lenn Hutten (Dedemsvaart), Loek Timmermans (Oldenzaal), Seb Luttikhuis (Hengelo/Deurningen) en Jord Grobben (Hengelo). “Tygo en Lenn Hutten zijn nieuw dit seizoen. De broers komen uit Dedemsvaart. Daar trainen we ook onder meer. Dedemsvaart heeft een fietscrossbaan”, zegt Maathuis. Het Sideways BMX Racing Team kan terugkijken op een goed eerste jaar. Nu hopen Maathuis en de teamleden de prestaties van vorig seizoen minimaal te evenaren. “We willen weer veel finalerondes halen en vooruitgang zien”, zegt Maathuis. Maar de fietscrossers in dit team zullen het in de wedstrijden ook opnemen tegen iets oudere jongens. Dat is beter voor hun sportieve ontwikkeling. Het BMX-seizoen is inmiddels begonnen. In Barendrecht stond de eerste wedstrijd op het programma. In de maanden hiervoor is veel getraind. “We hebben wintertrainingen gehad op acht banen in heel Nederland. Ook zijn we naar de sportschool geweest en waren we mountainbiken”, zegt Maathuis. Maar de selectie heeft niet alleen getraind. Ook was er ontspanning. “Een uitje hadden we ook. We zijn naar de bowlingbaan geweest.” Nu kijkt het team met spanning uit naar dit seizoen. “Het afgelopen jaar hebben we al schitterende prestaties neergezet; zowel nationaal als in Europa.” Jord Grobben bijvoorbeeld werd tweede op het NK.

Dit seizoen zijn er landelijke topcompetitiewedstrijden, Europese UEC-rondes en drie internationale wedstrijden. Ook in Hengelo zijn er wedstrijden. Maar die zijn laat dit seizoen. “In het weekeinde van 28 en 29 september”, zegt teammanager Marc Maathuis.

www.sidewaysracingteam.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13