Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.

Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink

Nieuws

Marjon Weerink is opnieuw genomineerd voor de Valentijnprijs. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de schrijfster meedingt naar de prijs voor het beste romantische boek. ‘Podiumbeest’ heet haar nieuwste boek.

HENGELO - Marjon Weerink is een boekenschrijfster uit Hengelo, die vorig jaar lof oogstte met haar debuutroman ‘Op het verkeerde spoor.’ Het boek werd door uitgeverij Zomer en Keuning uit Utrecht voorgedragen voor een nominatie van de Valentijnprijs. De Valentijnprijs is een romantische verhalenwedstrijd. De uitreiking is jaarlijks in Ermelo. Ook haar tweede boek ‘Podiumbeest’ werd door uitgeverij Zomer en Keuning voorgedragen. “Dat doet de uitgeverij met alle nieuwe boeken”, zegt Weerink. Juryleden gaan de ingestuurde boeken lezen en komen met een oordeel. Vijf boeken worden vervolgens genomineerd. Zowel ‘Op het verkeerde spoor’ een jaar geleden en ‘Podiumbeest’ kreeg een goede beoordeling. “Ruim 130 boeken zijn er ingestuurd. Dat is in oktober gebeurd. Vorige week kreeg ik bericht dat ‘Podiumbeest’ genomineerd was. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Het is een bevestiging dat ik goed bezig ben”, zegt Weerink. Boeken schrijven doet ze hobbymatig naast haar werk als dirgente. Geld verdienen met boeken schrijven lukt niet. “Ik ben blij dat ik uit de kosten ben”, zegt ze over haar eerste en tweede boek. Weerink merkt dat ze na de eerste nominatie een jaar geleden bekender is geworden onder het lezerspubliek. “Het aantal reviews op hebban (boekensite met recensies, red.) is verdubbeld met het tweede boek.” Weerink is erg blij dat ze op de shortlist staat. “Misschien nog wel blijer dan vorig jaar, omdat dit verhaal een heleboel persoonlijke elementen bevat. Het boek is een feelgood-roman, maar dat wil niet zeggen dat het geen diepgang heeft. Het gaat onder andere over pesten en dementie. Best zware onderwerpen, maar ik heb geprobeerd om ze met een dosis humor te brengen. Lisa is de hoofdpersoon in het verhaal. Zij speelt de hoofdrol in een musical. De tegenspeler is Alex. In het verleden heeft Lisa Alex gepest...”

Uitreiking in Ermelo

De vier andere genomineerden zijn Chantal Claassen, Aline van Wijnen, Jet Nijland en Bertina Mulder. De Valentijnprijs wordt zaterdag 11 mei uitgereikt in zalencentrum Ermelo in de gelijknamige plaats op de Veluwe.

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00