De vijver in het park Bataafse Kamp. Zaterdag en zondag is hier een waterorgelshow te zien. Eigen foto.
De vijver in het park Bataafse Kamp. Zaterdag en zondag is hier een waterorgelshow te zien. Eigen foto.

‘Waterorgel klaar voor de toekomst’

Nieuws

De voltooiing van de Bataafse Kamp tot een appartementencomplex wordt opgeluisterd met een waterorgelshow. Dat gebeurt op zaterdag 13 en zondag 14 april. “Een unieke show. Op zaterdagavond treedt het Twents Fanfare Orkest op. Dat optreden wordt opgenomen en is zondagavond te beluisteren bij de waterorgelshow van die avond”, zegt voorzitter Benno Goosen van stichting Waterorgel.

HENGELO - Een waterorgelshow bij de vijver van de Bataafse Kamp is niet nieuw. Twee jaar geleden was het water- en lichtspel voor het eerst te bewonderen op deze locatie. In de afgelopen twee jaar zijn er tal van waterorgelshows geweest. De laatste keer was in februari tijdens de lichtkunstroute in Hengelo. Nu wordt er opnieuw een waterorgelshow gehouden. Dat is niet zonder reden. “Het waterorgel is klaar voor de toekomst”, zoals stichting Waterorgel dat omschrijft. Daarmee doelt de organisatie op de realisatie van het wooncomplex de Bataafse Kamp. De voormalige school in het centrum heeft een transformatie ondergaan. Het is een appartementengebouw geworden. “De herontwikkeling van de school naar appartementengebouw nadert zijn voltooiing. Inmiddels zijn de eerste appartementen opgeleverd en krijgt het park zijn definitieve vorm. In dit park staan prachtige, monumentale bomen en is een nieuwe vijver aangelegd, waarin 54 waterpompen een plek hebben gekregen”, laat de stichting weten. 

Nieuw is dat de waterpompen nu vanuit een ruimte in het appartementencomplex aangestuurd worden. “We hebben een bergruimte met een permanente stroomvoorziening. Daardoor hebben we geen aggregaat meer nodig zoals bij de vorige waterorgelshows. Het is nu mogelijk op elk moment van de dag een waterorgelshow te programmeren”, zegt Goosen. Het is bovendien mogelijk het waterorgel als fontein te laten fungeren door één of meerdere pompen aan te zetten. “We zijn dus klaar voor de toekomst. Dit willen we onderstrepen met een zeer bijzondere waterorgelshow.” Voor de eerste keer wordt er dus een waterorgelshow ten uitvoer gebracht vanuit het appartementencomplex. Dat gebeurt zaterdag 13 april met een optreden van het Twents Fanfare Orkest. Dirigent Folkert Buis heeft voor deze gelegenheid een uniek muziekstuk gecomponeerd. Het uit 34 personen bestaande Twents Fanfare Orkest zal de ‘Bataafse Kamp-compositie’ ten gehore brengen. Het waterorgel zal hier met al zijn pompen en lampen op inspelen. 

Het optreden zaterdagavond begint om 20.30 uur. Op dat moment is de duisternis net ingevallen. De organisatie heeft om deze reden voor dit tijdstip gekozen. De waterorgelshow duurt tot 21.30 uur en is vrij toegankelijk. Ook rolstoelgebruikers kunnen aanwezig zijn. Ook op zondagavond 14 april is er een waterorgelshow. Maar deze show is zonder het Twents Fanfare Orkest. De muziek van de avond ervoor is wel te beluisteren. De waterorgelshow zondag 14 april begint om 20 uur en duurt tot 21 uur. Ook deze show is vrij toegankelijk.

Afbeelding
Een roadtrip langs de oostkust van de Amerika 26 apr, 16:47
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15