Afbeelding

Stralend op je huwelijksdag met een mooi trouwpak

Nieuws

Tijdens een bruiloft gaat de meeste aandacht altijd uit naar de bruid. Iedereen is benieuwd wat zij zal dragen. De jurk wordt traditiegetrouw pas onthuld als de bruidegom zijn aanstaande voor het eerst ziet. Dat is ook het moment voor de gasten om zich aan de bruid te vergapen. Maar wat draagt de bruidegom? Een mooi pak, dat staat vast. Maar ook bruidsmode voor heren heeft de afgelopen decennia een behoorlijke revolutie doorgemaakt.

Blauw of zwart is niet meer de standaard

Heel lang geleden droeg een bruidegom een zwart pak en de bruid een witte jurk. Meer keus was er eigenlijk niet. De bruidegom droeg daarbij ook nog een hoed en de bruid uiteraard een sluier. In de loop der tijd kwamen er meer vrijheden. Bruiden kozen soms voor een andere kleur, omdat wit niet bij ze paste. En ook de bruidegom stapte af van het zwarte pak. Het werd verruild voor blauw of grijs. En vandaag de dag is eigenlijk alles mogelijk. Zoek je een bijzonder trouwpak dan kom je al snel tot de ontdekking dat er heel wat keuzes zijn. Natuurlijk kun je nog altijd gaan voor de traditionele kleuren. Maar wil je groen, beige, lichtblauw of rood dan kan dat ook.

Welk model pak kies je?

Niet alleen qua kleur is er veel meer keuze dan vroeger. Wie vandaag de dag op zoek gaat naar een trouwpak kan kiezen uit tal van modellen. Sommige mannen houden graag vast aan een stijlvol pak waarin ze er als een echte heer uitzien. Maar het mag voor anderen ook wat sportiever en vlotter. Een bruidegom die normaal gesproken altijd in een jeans en polo rondloopt voelt zich vaak wat beter op zijn gemak in een pak dat niet als een harnas voelt. Ook je postuur speelt en belangrijke rol. Sommige pakken kleden mooi af, anderen benadrukken juist je profiel. Let dus goed op bij het kiezen van een model als je een pak voor je trouwdag koopt.

Schoenen en andere accessoires

Kies voor een paar degelijke schoenen onder je pak. Bedenk dat je heel wat meters gaat maken tijdens je trouwdag. Koop je schoenen dus ruim van tevoren zodat je ze goed kunt inlopen. Op die manier voorkom je dat je op je trouwdag met pijnlijke voeten loopt en ’s avonds misschien zelfs wel blaren hebt. Draag je een stropdas of vlinderstrik? Stem die dan af met de kleur van het bruidsboeket van je aanstaande of van de corsages die jullie dragen. Je kunt je pak mooi afmaken met een bijpassend pochet, een opvallende dasspeld of stijlvolle manchetknopen. Zijn er bruidsjonkers bij het huwelijk aanwezig? Dan dragen die natuurlijk hetzelfde pak als de bruidegom in mini-versie. Er zijn bruidsmodezaken die mooie kleding voor bruidskinderen in het assortiment hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor de bruidsmeisjes, die net zo mooi willen zijn als de bruid op deze feestelijke dag.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Een roadtrip langs de oostkust van de Amerika 26 apr, 16:47
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15