De boodschap is duidelijk op dit spandoek. De landelijke opschoondag staat op het programma. Eigen foto.
De boodschap is duidelijk op dit spandoek. De landelijke opschoondag staat op het programma. Eigen foto.

Samen zwerfvuil in de wijk opruimen

Nieuws

Wijkbewoners gaan zaterdag 23 maart hun wijk Nijverheid weer wat schoner maken. Het is dan de landelijke opschoondag. De organisatie mikt op een dertigtal deelnemers. Ze kunnen zich aanmelden. “We zijn die dag zo’n twee uur bezig”, zegt voorzitter André Aansorgh namens de organisatie van Bewoners Overleg Nijverheid. 

HENGELO - In de wijk Nijverheid gaan jaarlijks wijkbewoners op een zaterdag met vuilniszakken op pad om zwerfvuil op te ruimen. Blikjes, papier, verpakkingen en andere troep op straat en in het struikgewas worden opgeruimd. “Een jaar geleden hadden we in totaal zestien volle vuilniszakken met troep”, zegt voorzitter André Aansorgh. De zogeheten opschoondag wordt landelijk georganiseerd. “Wij doen daar al meerdere jaren aan mee. Vorig jaar waren we met ruim 25 wijkbewoners, die meehielpen om rommel op te ruimen. Ik woon in het complex De Klokstee. Hier zijn al tien tot vijftien bewoners, die mee gaan helpen op de landelijke opschoondag. Na het opruimen eten we nog gezellig een patatje met een kroket of een frikandel met elkaar”, zegt Aansorgh. De opschoondag zorgt daarmee ook voor meer cohesie in de wijk. De vrijwilligers in Nijverheid krijgen medewerking van de gemeente. “De gemeente zorgt voor een aanhanger, vuilniszakken en grijpers. Dat is goed geregeld”, zegt de voorzitter van Bewoners Overleg Nijverheid (BON). De wijk telt zo’n tweeduizend woningen. Aansorgh wil dat er in elke straat troep wordt opgeruimd. Met een dertigtal deelnemers is de klus na ongeveer twee uur wel geklaard. “Veel langer moet het ook niet duren. We maken vooraf een stratenplan.” Met behulp van een stratenplan weet iedereen in welke straat er opgeruimd moet worden. De landelijke opschoondag in deze wijk is niet alleen een initiatief van BON. Het wordt gezamenlijk gehouden met de wijkpartners Wijkracht, scouting Ariens-Ingrid, Welbions, Gildeborg, de gemeente en Noaberwijk Nijverheid. “Vorig jaar was het een groot succes. We hopen dat het dit jaar ook weer een succes wordt”, aldus André Aansorgh.

De opschoondag op zaterdag 23 maart begint om 10.30 uur bij het Noaberhuus. Dat is bij de speeltuin aan de Paulinastraat. Eerst is er koffie en thee. Voor de kinderen is er ranja. “Daarna gaan we op pad. Wij zorgen voor prikstokken, vuilniszakken, hesjes en handschoenen.” Voor de kinderen wordt aan de opschoondag nog een spel gekoppeld. Zij kunnen bingokaarten invullen. De afsluiting met een drankje en een snack is in het Wijkhuys aan de Oelerweg om 13.00 uur. Aanmelden kan via info@denijverheid.nl

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07