<p>Tijs Jagers hoopt dat meer Hengelo&euml;rs in maart gaan stemmen dan vier jaar geleden.&nbsp;&nbsp;</p>

Tijs Jagers hoopt dat meer Hengeloërs in maart gaan stemmen dan vier jaar geleden.  

(Foto: )

Wekelijkse vlog van politieke partij

Meer mensen naar de stembus: dat is het doel van het platform ‘Hengelo helemaal stil?’ Het is een online campagne van Tijs Jagers. De eerste vlog is donderdagavond om 18 uur te zien. “De VVD is de eerste partij. Elke donderdagavond er een vlog van een politieke partij te zien”, zegt Jagers. 

HENGELO - Tijs Jagers uit Hengelo van de organisatie Fase 4 wil dat meer mensen in maart naar de stembus gaan. Bij de vorige verkiezingen voor de gemeenteraad vier jaar geleden was dat aantal volgens hem te laag. “Maar 56,4 procent in Hengelo. Ik schrok van dat lage percentage. Dat betekent dat bijna de helft niet heeft gestemd. Mijn hoop is nu dat op 16 maart in Hengelo tussen zestig en zeventig procent gaan stemmen”, zegt hij. Aan Jagers zal het niet liggen. Hij wil jonge mensen met een wekelijkse vlog het spreekwoordelijke duwtje in de rug geven. “Jongeren van achttien tot 35 jaar lezen bijna geen kranten. Dat is onze grootste doelgroep. Die kunnen nu elke week een vlog bekijken. Die duurt tussen de vijf en tien minuten.” Langer moet de vlog volgens hem ook niet zijn. “Want langer gaan ze niet op hun smartphone kijken”, weet Jagers. Hij verwacht dat dit jaar de campagnevoering meer dan ooit online plaats zal vinden. “Dit komt natuurlijk doordat covid-19 het houden van bijeenkomsten en fysiek werven van stemmen onmogelijk maakt. Met het platform ‘Hengelo helemaal stil?’ krijgen alle partijen een digitaal podium”, aldus Jagers. De eerste aflevering met de VVD is gereed, “Die is donderdagavond om zes uur online. De tweede politieke partij is volgende week te zien. Dat wordt de SP of de de PvdA. Met de PvdA maak ik zaterdag een vlog. De politieke partijen mogen zelf een locatie kiezen. De opname met de VVD was in de raadszaal. Met de PvdA ga ik naar het skatepark.” Elke week komt een nieuwe partij aan bod. “Ik heb het vier jaar geleden ook gedaan. Maar helaas was de opkomst bij de verkiezingen laag. Met deze politieke vlogs willen we meer jonge mensen ertoe bewegen gebruik te maken van hun stemrecht. Bij een opkomst tussen zestig en zeventig procent ga ik een dansje doen.”

Vanaf deze maand gaat Tijs Jagers elke week met de camera naar een politieke partij toe. Dit om te horen waar de partij voor staat, wat de visie is en welke plannen de partij heeft. Kijken kan op www.facebook.com/hglhelemaalstil, www.instagram.com/hengelohelemaal/ en www.youtube.com/channel/UCRmN5No5Erw974VNiI_T_lw

www.hengelohelemaalstil.nl

Kijken op social media

Iedereen kan elke week een politieke vlog bekijken

door Stefan Wegdam

Meer berichten