<p>Ben Boksebeld en Han Eulderink met potten sperziebonen. Ze zijn voor de Voedselbank.</p>

Ben Boksebeld en Han Eulderink met potten sperziebonen. Ze zijn voor de Voedselbank.

(Foto: )

Levensmiddelen voor Voedselbank

De Voedselbank kan de levensmiddelenpakketten momenteel aanvullen met tal van producten. Caritas De Goede Herder heeft een inzamelingsactie gehouden. “Dit gaan we waarschijnlijk vaker doen. Misschien volgend voorjaar al”, zegt voorzitter Ben Boksebeld van de parochiële caritasinstelling De Goede Herder in Hengelo. 

HENGELO - Deze inzamelingactie staat los van het naderende kerstfeest. Het inzamelen gebeurde al twee maanden geleden. Daarna doneerde Caritas De Goede Herder nog een bedrag van 650 euro. De producten zijn pasgeleden overhandigd aan Han Eulderink van de Voedselbank. Een inzamelingsactie van Caritas voor de Voedselbank is niet nieuw. “In het verleden stond er een mand in de kerken. Daar konden kerkgangers levensmiddelen in leggen. Maar dat hebben we dit jaar niet gedaan. Ditmaal hebben we voor een andere aanpak gekozen. Op dezelfde dag van de kledinginzameling konden mensen op vier locaties houdbare levensmiddelen doneren. Ook de jongeren van het jongerenproject M25 van De Goede Herder waren bij de organisatie betrokken”, zegt Boksebeld. Veel mensen deden mee aan de inzamelingsactie. Ook niet-kerkgangers doneerden. “Met deze inzamelingsactie bereikten we een grotere groep mensen dan met de actie met de manden in de kerk.” Na de inzameling werd er geteld. In totaal zijn er 1.075 verpakkingen met etenswaren gedoneerd. Ruim 400 blikken en potten met groenten, 125 blikken soep, 350 verpakkingen met pasta of rijst en 190 stuks broodbeleg. Daarnaast waren er nog kratten met producten als koffie, thee, tandpasta en chocolade. Ook contant geld werd gedoneerd. Daarbij ging het om een bedrag van 56 euro. Met deze inzameling was de actie nog niet afgelopen. Caritas zelf deed ook nog een duit in het zakje. Uit eigen middelen werd er een bedrag van 650 euro gedoneerd. “Daarvoor zijn 900 potten groenten gekocht bij Albert Heijn Groot Driene. Deze supermarkt heeft ons hierbij ook gesponsord. Want voor 650 euro kun je geen 900 potten groenten kopen”, zegt Boksebeld.

Nu wordt overwogen vaker op deze wijze een inzameling te organiseren. De volgende keer is wellicht al voor Pasen. “Deze inzameling stond los van Kerstmis. Voor de kerstdagen zijn er al veel acties voor de Voedselbank. We gaan het misschien volgend jaar voor Pasen doen”, zegt voorzitter Ben Boksebeld. Caritas De Goede Herder is verbonden aan parochie De Goede Herder. Met opbrengsten van collectes en donaties van parochianen ondersteunt Caritas mensen in acute nood.

Volgende inzameling wellicht voor Pasen

Nieuwe aanpak inzameling levert meer producten op

door Stefan Wegdam

Meer berichten