Ben Boksebeld en Han Eulderink met potten sperziebonen. Ze zijn voor de Voedselbank.
Ben Boksebeld en Han Eulderink met potten sperziebonen. Ze zijn voor de Voedselbank.

Levensmiddelen voor Voedselbank

Algemeen

De Voedselbank kan de levensmiddelenpakketten momenteel aanvullen met tal van producten. Caritas De Goede Herder heeft een inzamelingsactie gehouden. “Dit gaan we waarschijnlijk vaker doen. Misschien volgend voorjaar al”, zegt voorzitter Ben Boksebeld van de parochiële caritasinstelling De Goede Herder in Hengelo. 

HENGELO - Deze inzamelingactie staat los van het naderende kerstfeest. Het inzamelen gebeurde al twee maanden geleden. Daarna doneerde Caritas De Goede Herder nog een bedrag van 650 euro. De producten zijn pasgeleden overhandigd aan Han Eulderink van de Voedselbank. Een inzamelingsactie van Caritas voor de Voedselbank is niet nieuw. “In het verleden stond er een mand in de kerken. Daar konden kerkgangers levensmiddelen in leggen. Maar dat hebben we dit jaar niet gedaan. Ditmaal hebben we voor een andere aanpak gekozen. Op dezelfde dag van de kledinginzameling konden mensen op vier locaties houdbare levensmiddelen doneren. Ook de jongeren van het jongerenproject M25 van De Goede Herder waren bij de organisatie betrokken”, zegt Boksebeld. Veel mensen deden mee aan de inzamelingsactie. Ook niet-kerkgangers doneerden. “Met deze inzamelingsactie bereikten we een grotere groep mensen dan met de actie met de manden in de kerk.” Na de inzameling werd er geteld. In totaal zijn er 1.075 verpakkingen met etenswaren gedoneerd. Ruim 400 blikken en potten met groenten, 125 blikken soep, 350 verpakkingen met pasta of rijst en 190 stuks broodbeleg. Daarnaast waren er nog kratten met producten als koffie, thee, tandpasta en chocolade. Ook contant geld werd gedoneerd. Daarbij ging het om een bedrag van 56 euro. Met deze inzameling was de actie nog niet afgelopen. Caritas zelf deed ook nog een duit in het zakje. Uit eigen middelen werd er een bedrag van 650 euro gedoneerd. “Daarvoor zijn 900 potten groenten gekocht bij Albert Heijn Groot Driene. Deze supermarkt heeft ons hierbij ook gesponsord. Want voor 650 euro kun je geen 900 potten groenten kopen”, zegt Boksebeld.

Nu wordt overwogen vaker op deze wijze een inzameling te organiseren. De volgende keer is wellicht al voor Pasen. “Deze inzameling stond los van Kerstmis. Voor de kerstdagen zijn er al veel acties voor de Voedselbank. We gaan het misschien volgend jaar voor Pasen doen”, zegt voorzitter Ben Boksebeld. Caritas De Goede Herder is verbonden aan parochie De Goede Herder. Met opbrengsten van collectes en donaties van parochianen ondersteunt Caritas mensen in acute nood.

Volgende inzameling wellicht voor Pasen

Nieuwe aanpak inzameling levert meer producten op

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13