Checklist bij de aankoop van een sporthorloge!

Dat sport en beweging tot de dagelijkse routine zou moeten behoren, hoeft alvast geen voer voor discussie meer te zijn. En hoewel we - in bepaalde mate dankzij de huidige corona pandemie en de verschillende (plaatselijk) afgekondigde lockdowns - massaal aan het sporten gingen, zijn er nog teveel mensen die het belang van een dagelijkse portie beweging lijken te minimaliseren.

Excuses waarbij een gebrek aan tijd het meest frequent aan bod lijkt te komen, hebben werkelijk geen enkele zin. Diverse studies en onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat je niet per sé een intense work-out hoeft te voltooien maar dat een half uurtje wandelen of fietsen per dag vaak reeds voldoende is om aan de eerste behoeften te voldoen. Kortom, ga ervoor!

Al sportend naar een gezonder bestaan!

Toen er pakweg 50 jaar geleden nog geen tablets, playstations of andere games voorhanden waren, speelden heel wat kinderen nog gewoon buiten op straat of in de tuin met hun vriendjes en vriendinnetjes waardoor automatisch aan een goede portie dagelijkse beweging werd voldaan. Vandaag de dag echter, zitten velen aan het schermpje van hun smartphone, laptop of tablet gekluisterd ten koste van de zo broodnodige portie dagelijkse beweging en sport.

Het komt er op neer dat we met z’n allen veel meer moeten bewegen. Vaak komt echter het - weliswaar oppervlakkige - excuus naar boven van het gebrek aan tijd; lange werkdagen en drukke huishouden. En dat kan allemaal wel goed zijn maar wist je dat een halfuurtje wandelen en/ of fietsen per dag reeds ruimschoots voldoende is? Wat zijn 30 minuutjes op een volledige dag die maar liefst 24 uren telt? Niets toch?

Gelukkig lijken heel wat personen het belang van sport en beweging geleidelijk aan te erkennen. En laat ons eerlijk zijn; de huidige corona crisis heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. Een gezond lichaam kent niet alleen een positief effect op ons mentale welzijn maar verhoogt verder ook onze weerstand. Waarmee we uiteraard niet willen gezegd hebben dat sportende mensen niet ziek kunnen worden, maar ze blijken wel minder vatbaar voor bepaalde - belangrijke - kwaaltjes.

Gun jezelf een sporthorloge

Wil je wel graag de stap naar een gezonder bestaan zetten en daarbij een portie beweging in de dagelijkse planning opnemen, maar vind je het behoorlijk moeilijk om jezelf te motiveren of gemotiveerd te blijven? Gun jezelf dan even een extraatje en kies voor een leuk sporthorloge.

In tegenstelling tot de standaard authentieke horloges, bieden sporthorloges naast de datum en tijdweergave eveneens een stappenteller, caloriemeter en/ of trappenteller aan. Op die manier kun je jezelf een doel stellen door dagelijks bijvoorbeeld 10.000 stappen te zetten. En geloof het of niet, maar dankzij het sporthorloge zul je sneller geneigd zijn om nog even snel enkele stappen te zetten om je dagelijkse doel te behalen.

Welk sporthorloge moet je dan kiezen?

Ben je overtuigd en van plan om op zoek te gaan naar een geschikt sporthorloge, dan zul je op het eerste gezicht misschien wat overweldigd raken door de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Zo kun je kiezen voor één van de standaard authentieke sporthorloges - vaak een pak goedkoper dan de huidige smartwatches en activity trackers - die zijn uitgerust met een normale datum én tijdweergave, een stappenteller, trappenteller en/ of caloriemeter.

Mag het echter wat meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan ligt de weg naar een geavanceerd sporthorloge - ook wel smartwatch of activity tracker genaamd - zomaar voor je open. Dergelijke horloges bieden - naast de standaard functies van het gewone sporthorloge - heel wat extra opties aan zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een hartslagmeter, intervaltraining, hardloopsessie, GPS en/ of de mogelijkheid om inkomende berichten en oproepen te beantwoorden. Wens je graag wat meer info dan raden wij jou de volgende webpagina https://invorm247.nl sterk aan.

Meer berichten