AtelierZ expositie: Corona Creaties

Bij de creatieve dagbesteding aan de Steynstraat is momenteel de expositie “Corona Creaties” aan de gang. De expositie is een reactie op de coronacrisis. Verschillende kunstenaar hebben met allerlei materialen het thema op eigen wijze geïnterpreteerd. De expositie is uitnodigend, grappig, spannend en kleurrijk.

HENGELO - Vrij werk maken of meer projectmatig bezig zijn: het kan allemaal in een van de drie ateliers, met schilderen, textiel bewerken of ruimtelijk werk. De kunst kan in de expositieruimte de “A Galerie” geëxposeerd worden. Soms zijn er ontmoetingen. Het rondleiden van gasten en het begeleiden van workshops is een van de uitdagende activiteiten waaraan cliënten een bijdrage kunnen leveren. De producten van AtelierZ zijn te koop in het verkooppunt, met kassa en verkoopbalie. Ook dit is een werk- en leerplek.


De jungletrap
Kunstenaar Maarten is verlegen en trots tegelijk. Maarten is een kunstenaar die al jaren bij AtelierZ werkt. Hij kwam volledig op stoom en creëerde bijna zelf een hele dierentuin. Het hele team begeleiders heeft samen met alle cliënten de trap die de twee verdiepingen met elkaar verbindt, omgetoverd tot een kleurige jungle. In vrolijke kleuren staan er palmbomen, paradijsvogels, apen, spinnen en reuzeslangen. Meerdere cliënten werkten op afstand van elkaar of na elkaar aan de bijzondere stukken, van een ontwerp op papier getekend door de ene cliënt, vertaald naar een grotere versie op de muur door een andere, waarna deze door weer een andere cliënt kon worden ingekleurd. “Het is prachtig en veel cliënten hebben een mooie tekening gemaakt. Het schilderwerk is mede mogelijk gemaakt door de betonverf van buren Moldovan.”

De expositie is tot en met 30 september elke werkdag van 10.00 uur tot 15.00 uur te bewonderen in de A Galerie aan de Steijnstraat 16.


Creatievelingen gezocht

Het AtelierZ is een creatieve dagbesteding voor mensen met een beperking - in welke vorm dan ook - en er is ontzettend veel te doen, vertelt begeleider Mariette. “We zoeken mensen die het gewoon leuk vinden om creatief bezig te zijn. En dat creatieve kan op allerlei manieren.” Dat beaamt deelneemster Roxanne. “Kom hier en ga aan het werk! Er is voor alles een oplossing en je kunt er van alles doen en leren.” Het doel is een fijne dag hebben. Lijkt het u leuk om hier te werken? Kijk op www.aveleijn.nl/locaties/atelierz/ voor meer informatie.

Marjolein van Loenen

Tot en met 30 september te bewonderen

Meer berichten