Hulp bij belastingaangifte

HENGELO - Er zijn extra belastingspreekuren in Bibliotheek Hengelo. Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. Bibliotheek Hengelo en Wijkracht gaan inwoners van Hengelo die uitstel hebben aangevraagd helpen bij hun aangifte. 

Op 5, 12, 19 en 26 augustus is er van 13.00 tot 15.00 uur een gratis belastingspreekuur in Bibliotheek Hengelo. Op deze manier kunt u voor 1 september aangifte doen. U hoeft niet van te voren een afspraak te maken. Er wordt rekening gehouden met de veiligheid van alle deelnemers. Zo staat er tussen de vrijwilliger en bezoeker een plexiglas scherm en kan de bezoeker op een aparte laptop meekijken. Ook is er een aparte wachtruimte. 

Het wekelijkse belastingspreekuur in de bibliotheek is bemenst door ervaren vrijwilligers. Bezoekers kunnen terecht met vragen over de aangifte en hulp bij het invullen. De vrijwilligers kunnen ook doorverwijzen naar de juiste instanties voor verdere hulp. Op de website van de belastingdienst kunnen mensen vinden welke gegevens ze nodig hebben om digitaal aangifte te kunnen doen. Handig om in ieder geval mee te nemen zijn de aangiftebrief (als die is ontvangen) en de DigiD code. 

Meer berichten