Gluren in diverse tuinen van de buren

Algemeen

Op zaterdag 26 juni stellen Hengelose tuinliefhebbers voor de vijftiende keer hun tuinen open voor geïnteresseerden onder het motto ‘Eigen(zinnige) tuinen’. Ben je op zoek naar nieuwe tuinideeën of gewoon nieuwsgierig, kom dan gezellig langs bij de deelnemers.

Door Linda Meijer

HENGELO - Janny de Jong (69) heeft een prachtige tuin aan de Belgradostraat 60, maar ze kan niet met alle eer strijken. “Mijn man Cor is twee jaar geleden overleden; hij was het ware brein en de uitvoerder van deze tuin. Toen we hier 28 jaar geleden kwamen wonen was alles weiland. Het grondstuk was eerst iets kleiner, maar wij hebben nog 150 m2 bij kunnen kopen, waardoor de hele zaak weer op de schop moest.” Het resultaat mag er zijn. Het is een prachtige bloementuin met twee vijvers, een paradijsje voor kikkers, vogels en insecten. “Cor deed echt alles zelf, het was zijn passie. Hij kweekte stekjes lavendel, zaaide van alles en nog wat. Hij had ook een grote moestuin, maar die heb ik laten omtoveren tot grasveld met bloeiende border. Dat werd me echt te veel.” En nu jij alleen, lukt dat een beetje? “Ik doe mijn best. Wel komt er twee keer per jaar een tuinman die het grove werk doet, de rest doe ik zelf.”

Ontstaan

In 2005 plaatste initiatiefnemer Guusje Beverdam een oproep in de krant om mensen te vragen of ze interesse hadden in het openstellen van tuinen onder het motto: ‘Kijk eens bij elkaar over de schutting’. “Inmiddels bestaan we al 15 jaar en hebben diverse tuinhobbyisten zich bij ons aangesloten. We organiseren niet alleen eens per jaar deze open tuindag, maar er zijn door de jaren heen ook leuke onderlinge contacten ontstaan. En natuurlijk worden ook ideeën en stekjes met elkaar uitgewisseld.” Of het nu gaat om een landschapstuin, een moestuin, een patio, een parktuin of een bloementuin, iedereen kan zich aanmelden via: info@guusjebeverdam.nl

Tuinideeën en stekjes worden met elkaar uitgewisseld

Aanstaande zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom ‘achter de poorten’ van de volgende prachtige tuinen: Guusje Beverdam, Steenbakkersweg 18, Gerard en Marianne van den Berg, Anna Bijnsstraat 54, Riet en Cees, Beersen, P. van Anrooystraat 4, Louise Huethorst, Steenrietweg 18, Ans Nijhof en Jaap Hellemans, Drieneresweg 130, Janny de Jong, Belgradostraat 60, Irma en Herman Olthof, Deurningerstraat 222, Ria Spruit, Drienerparkweg 3, Mirjam Spit en Hans Metz, Anninksweg 109, Ineke en Ebele Schouwstra, Vijverlaan 6, Wim te Vaarwerk, Loweg 84 en Gerrie en Hans van Paridon, Wessex 17, allen te Hengelo.
De koffie staat klaar en de entree is gratis.

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02