Toerfietsers tijdens een eerdere training van RTC Hengelo.
Toerfietsers tijdens een eerdere training van RTC Hengelo.

Vier trainingen toerfietsers en MTB’ers

Algemeen

RTC Hengelo houdt opnieuw trainingen voor beginnende toerfietsers en mountainbikers. Het trainingsprogramma heet Start2Bike. “Je leert als deelnemer waar je allemaal op moet letten”, zegt trainer Erik Winkelmann van RTC Hengelo. De eerste training is op zaterdag 25 maart.

HENGELO - De trainingen in het voorjaar bij RTC Hengelo zijn niet nieuw. De vereniging vindt het belangrijk dat toerfietsers en mountainbikers veilig hun hobby kunnen uitoefenen. Daarom omarmt de club het zogeheten Start2Bike. Dat is een landelijk initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). RTC Hengelo is daarbij aangesloten. “We organiseren deze trainingen al meerdere jaren. Zowel in het voorjaar als in het najaar. Voor corona deed een veertigtal deelnemers mee aan de clinic. Ongeveer twintig bij het racefietsen en twintig bij het mountainbiken. Maar dat aantal is afgenomen. In het najaar hadden we zelfs geen enkele deelnemer”, zegt Winkelmann. Nu hoopt de club dat er wel animo is. Het is volgens RTC Hengelo belangrijk deze clinic onder de aandacht te brengen van wielrenners en mountainbikers. Ook gevorderden kunnen volgens Winkelmann baat hebben bij deze trainingen. “De deelnemers ervaren het na afloop als een pluspunt. Je leert waar je allemaal op moet letten zoals schakelen, remmen, fietsen in een groep en de kleding”, zegt Winkelmann. De techniek wordt verbeterd en de conditie gaat vooruit. Ook zijn clubgenoot Flip Nagelmaker hoopt dat er zich de komende weken talrijke belangstellenden inschrijven. “Het is heel goed voor de veiligheid van de fietsers. We hebben trainers met meer dan twintig jaar ervaring”, zegt Nagelmaker namens het bestuur van RTC Hengelo. De clinic bestaat uit vier trainingen van drie uur. In de eerste training maken de deelnemers kennis met elkaar en met de trainers. Er wordt vervolgens veel aandacht besteed aan remmen. “Dat is een kwestie van balans”, laat de organisatie weten. “Hoe reageer je in noodsituaties, bochten en afdalingen? Alles komt aan bod.” Ook wordt in de clinic aandacht besteed aan medeweggebruikers.

Deelname aan de clinic kost 37,50 euro. “Tijdens vier trainingen van ieder drie uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan twee thema’s centraal”, laat de organisatie weten. Kijk voor meer informatie op de website.

www.start2bike.nl

‘Iedere training staan twee thema’s centraal’

‘Het is heel
goed voor
de veiligheid
van de fietsers’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Duurzaamheid en betrouwbaarheid 22 uur geleden
Afbeelding
Opening marktplein 15 & 16 april 22 uur geleden
Afbeelding
mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical 21 mrt., 09:34
Afbeelding
Toekomst herten Weusthag onzeker 21 mrt., 09:32
Afbeelding
Terug in de tijd met Golden Earring 17 mrt., 18:16
Afbeelding
Monkey Town Enschede breidt de Peuterzone in het speelparadijs uit 17 mrt., 15:08
Afbeelding
Meer cultuureducatie 16 mrt., 10:19
Afbeelding
Er hoeft er maar één te beginnen... 16 mrt., 10:17