Harold en Jacky helpen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk.
Harold en Jacky helpen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk.

Wijkracht helpt op het ontwikkelplein bij het vinden van vrijwilligerswerk

Algemeen

HENGELO - Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een ander of een organisatie, of zoals Harold het zegt: “Vrijwilligers zijn een onmisbaar onderdeel van de samenleving.” Hij helpt samen met Jacky bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk. Het spreekuur is op het ontwikkelplein op de tweede verdieping van de Bibliotheek. 


Jacky: “We hebben drie soorten van bemiddeling. De koude, dat betekent dat mensen zelf zoeken naar een vacature in ons bestand. De lauwe: we bekijken gezamenlijk onze vacatures. En tot slot de warme: hierbij zijn vaak mensen naar ons doorverwezen. We helpen iemand dan veel meer. Brengen hem of haar bijvoorbeeld rechtstreeks met een organisatie in contact. Harold: “Het is mooi als we iemand goed kunnen helpen naar vrijwilligerswerk.”

Er is veel behoefte aan vrijwilligers en dan vooral aan meer jonge mensen. Mensen worden ouder, er is meer vergrijzing. Veel vacatures zijn dan ook in de zorgsector, bijvoorbeeld gastvrouw of activiteitenbegeleider, of maatje voor een eenzame oudere. Harold: “Of voor een eenzame jongere. Maar ook voor mensen die meer met techniek of cultuur hebben, is er genoeg leuk vrijwilligerswerk te doen. Denk eens aan organisaties als Metropool, Oyfo, Kamak, het IVN. En vergeet ook de sportverenigingen niet.” Jacky benadrukt: “Zeker als je niet meer werkt, is vrijwilligerswerk fijn om te doen. Ik heb het zelf ervaren, je hoort er dan nog helemaal bij.”


Het spreekuur van Wijkracht over vrijwilligerswerk wordt van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur gehouden op het ontwikkelplein in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34. Dit inloopspreekuur is gratis.

bibliotheekhengelo.nl

Bibliotheek Hengelo

boek
Afbeelding
Duurzaamheid en betrouwbaarheid 22 uur geleden
Afbeelding
Opening marktplein 15 & 16 april 22 uur geleden
Afbeelding
mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical 21 mrt., 09:34
Afbeelding
Toekomst herten Weusthag onzeker 21 mrt., 09:32
Afbeelding
Terug in de tijd met Golden Earring 17 mrt., 18:16
Afbeelding
Monkey Town Enschede breidt de Peuterzone in het speelparadijs uit 17 mrt., 15:08
Afbeelding
Meer cultuureducatie 16 mrt., 10:19
Afbeelding
Er hoeft er maar één te beginnen... 16 mrt., 10:17