Gijs Eijsink heeft Wegdammers III klaar.
Gijs Eijsink heeft Wegdammers III klaar.

Gijs Eijsink presenteert boek Wegdammers III

Algemeen

De Hengelose schrijver/journalist Gijs Eijsink presenteert woensdag 16 november zijn nieuwe boek Wegdammers III. Aan het begin van een contactavond van KBO Hengevelde in Kulturhus De Marke zal Eijsink om 19.30 uur het eerste exemplaar aanbieden aan een bekende inwoner van Hengevelde. Daarna is het te koop in de regionale boekwinkels.

Hengelo - In Wegdammers III zijn de verhalen, interviews en reportages gebundeld die Eijsink als medewerker van de website Wegdam Nieuws in de afgelopen zes jaren heeft gemaakt. De verhalen gaan vooral over de historie van het dorp tussen 1945 en nu. Eijsink koos onder meer voor onderwerpen uit organisaties, instellingen en verenigingen die in de loop der jaren verdwenen zijn of binnenkort ophouden te bestaan. Dan raken ze niet in de vergetelheid zoals met zoveel fenomenen van vroeger is gebeurd. Hoe zat dat ook weer? Wie woonde daar in de vorige eeuw? Wat deden de jongelui van 60, 70 jaar geleden? Eijsink, die geboren en getogen is in de vlakbij Hengevelde gelegen buurtschap Markvelde, bracht in 2012 al een bundel uit onder de noemer Wegdammers I en in 2016 de bundel Wegdammers II.

Het boek is mede tot stand gekomen door sponsoring van een aantal Hengeveldse bedrijven. Wegdammers III omvat 384 pagina’s en bestaat uit vijf delen. Zo zijn er interviews met elf grote Wegdamse gezinnen van tien kinderen of meer. Ook is er een terugblik op 50 jaar Zomerfeesten. Verder zijn er reportages over verdwenen cafés.

!
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 9 uur geleden
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 9 uur geleden
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34
Afbeelding
Meer dan alleen een caissière 25 nov, 16:16
Afbeelding
Graafwerk voor IVN kan beginnen 25 nov, 16:15