Bezoekers aan tafel in de Hasseler Es bij de wijkpicknick. Eigen foto.
Bezoekers aan tafel in de Hasseler Es bij de wijkpicknick. Eigen foto.

Meer verbinding dankzij wijkpicknick

Algemeen

Het was een gezellige vrijdag in de Hasseler Es. Tal van mensen genoten van een wijkpicknick. Zorgorganisatie Manna organiseerde deze activiteit samen met Wijkracht Hengelo. Het doel was verbinden en eenzaamheid tegengaan.

HENGELO - Een wijkpicknick van Manna is niet nieuw. Die zijn in het verleden vaker gehouden. “Dat doen we op meerdere locaties. Ditmaal deden we dat in Hengelo, Rijssen en Tubbergen”, zegt communicatiemedewerkster Hanna Cnossen van Manna. Manna is een zorgaanbieder uit Twente. Deze organisatie biedt professionele ondersteuning in het huishouden, wijkverpleging, wonen met zorg, beschermd wonen en ambulante begeleiding. Dat gebeurt vanuit een christelijke basis. Manna vindt het belangrijk om een activiteit zoals een wijkpicknick te organiseren. Daarmee voorziet de organisatie in een behoefte. “We merken dat mensen het heel leuk vinden er even uit te zijn. Er is veel eenzaamheid. Bij een wijkpicknick komen mensen samen. In Hengelo waren alle tafels bezet. De mensen hebben geluncht en hadden het gezellig met elkaar.” Ook was er muziek. Een groep kinderen verraste de aanwezigen met een optreden. “Ze kwamen langs en gingen rappen en dansen. Ook was er nog een optreden van saxofonisten”, zegt Cnossen. De wijkpicknick viel in de smaak. Wijkbewoners uit de Hasseler Es, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Manna waren daarvoor uitgenodigd. Het doel van de wijkpicknick was de aanwezigen met elkaar in verbinding te brengen om zo eenzaamheid tegen te gaan. “We zien bij cliënten veel eenzaamheid. Daarom hebben we de afgelopen jaren als doel gesteld gevoelens van eenzaamheid bij cliënten fors te verminderen”, zo laat de organisatie weten. Verbondenheid met een ander is belangrijk. Door een wijkpicknick gaan mensen het huis uit en ervaren ze hoe leuk het kan zijn nieuwe mensen te ontmoeten. Bijkomend voordeel van deze wijkpicknick in Hengelo is dat ze kennis konden maken met het lokale welzijnswerk. Het werd namelijk bij het Wijkhuys gehouden. “Binnen zat het ook gezellig vol.”

Ruth Dam organisator vanuit Manna: “Samen met Wijkracht hebben we deze picknick georganiseerd. De samenwerking verloopt erg goed en de reacties van de bezoekers zijn geweldig. Ik zie de mensen genieten en ook proberen ze nieuwe contacten te maken. En daar doen we het voor.” De bezoekers genoten van soep, broodjes en een kroket.