Nog nooit in een elektrische auto gereden of op een e-bike gezeten? Probeer het zelf tijdens Move East.
Nog nooit in een elektrische auto gereden of op een e-bike gezeten? Probeer het zelf tijdens Move East. Foto:

De toekomst van mobiliteit in Twente

Hoe we ons bewegen is de afgelopen decennia steeds verder veranderd. Er zijn nieuwe vervoersmiddelen gekomen zoals de elektrische auto, elektrische fiets en een groeiend aanbod aan deelmobiliteit. Deze trends zullen zich de komende tijd ongetwijfeld verder ontwikkelen. Hoe de mobiliteit er over 20 jaar uitziet is moeilijk te voorspellen. Maar je kunt wel een glimp opvangen tijdens Move East.

TWENTE - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni staat de Technology Base / Twente Airport geheel in het teken van innovatieve mobiliteit. Het tweedaagse evenement Move East is zowel gericht op mensen die een professionele interesse hebben in mobiliteit, maar ook juist op het brede publiek.

Move East is een initiatief van de Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Oost NL. Het is de eerste editie, maar men verwacht al wel gelijk veel interesse. Thema's als duurzame mobiliteit spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. De vraag naar mobiliteit neemt toe, wat ook een zekere impact kan hebben op het klimaat en leefmilieu. Het einde van de auto met verbrandingsmotor lijkt weliswaar in zicht, maar ook dit brengt uitdagingen met zich mee. Kan bijvoorbeeld het elektriciteitsnet wel al die auto's aan?

Move East wil bezoekers een goed inzicht geven in de huidige mogelijkheden voor duurzame mobiliteit, maar ook juist hoe dit er uit ziet in de nabije toekomst. Zo zijn er elektrische auto's, bedrijfswagens, steps, scooters en e-bikes te bekijken en te proberen. Onbekend maakt immers onbemind; er zijn nog veel mensen die nooit in een elektrische auto gereden hebben en wellicht bepaalde misvattingen hebben over deze voertuigen. Verder zal ook Brekr hun nieuwe fat bike hier tonen aan het publiek. Bekijk en probeer verder de nieuwste drones, ook een stukje bedrijvigheid wat te vinden is op de Technology Base.

Op vrijdag 16 juni is het programma gericht op de zakelijke markt. Zo krijgen deelnemers presentaties en workshops en er zijn paneldiscussies over de bredere vraagstukken qua mobiliteit, duurzaamheid en economie. Dynteq, gespecialiseerd in productontwikkeling voor de mobiliteitssector, brainstormt dan graag met mensen over nieuwe productideeën en innovaties.

Zaterdag 17 juni gaan de deuren open voor iedereen en toegang is geheel gratis. Het brede publiek kan dan zelf alle voertuigen bekijken en uitproberen. Om mensen praktische informatie te geven over elektrisch rijden worden gedurende de dag enkele informatiesessies gehouden door de Vereniging Elektrische Rijders. Er zijn ook foodtrucks. Wie graag aanwezig wil zijn bij dit evenement kan gratis kaarten reserveren via www.move-east.nl

De sector mobiliteit is volop in beweging
Pen