Julio Pleguezuelo in actie in de wedstrijd tegen NEC (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: Bas Everhard

'Als zelfs Julio Pleguezuelo al doelpunten gaat maken...

Julio Pleguezuelo speelde zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen RKC de hele wedstrijd mee. Sinds de blessure van Mees Hilgers in de wedstrijd tegen AZ op 19 maart staat de Spanjaard in de basis bij trainer Ron Jans.

Enschede - In Waalwijk maakte Pleguezuelo (26) zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen. Uit een corner van invaller Sem Steijn controleerde de centrale verdediger de bal goed en schoot 'm vervolgens tegen de touwen. Het was de 0-5 tegen RKC, de ploeg van de toekomstige trainer Jooseph Oosting. De op Mallorca geboren Pleguezuelo speelde in de jeugd bij FC Barcelona en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Arsenal in Londen. Daar kwam hij tot één bekerwedstrijd. In 2019 tekende hij een contract bij FC Twente. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 19 wedstrijden, in het tweede ook en vorig seizoen werden het 23 wedstrijden. In februari 2021 liep hij op de training een ernstige knieblessure op, waardoor hij lange tijd uitgeschakeld was. Tegen RKC was Robin Pröpper geschorst en keerde Mees Hilgers terug in het hart van de defensie. Tegen RKC hield keeper Lars Unnerstall voor de zestiende keer dit seizoen de nul. Twente heeft met 26 tegengoals de minst gepasseerde defensie in de eredivisie. Kampioen Feyenoord is de nummer twee met 29 tegengoals voor AZ (33), Ajax (35), Sparta (37) en PSV (39). Ook Ramiz Zerrouki maakte zijn eerste goal van het seizoen. Bij rust was het 0-2 door treffers van Gijs Smal en Manfred Ugalde. Zerrouki, Michal Sadilek en Pleguezuelo scoorden in de tweede helft.