Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Bij VitaDees is drempel laag

HENGELO - Bewegen in kleine groepen: dat kan bij vitaliteitscentrum VitaDees. "Lekker bewegen in kleine groepen met persoonlijke begeleiding van eigenaar Desiree. VitaDees staat bekend als een centrum waar kwaliteit en effectiviteit samenkomen. Je leert hier om op een juiste manier te bewegen en te ademen. Door de combinatie van oefeningen uit de yoga en de fitness, wordt je lichaam een stuk fitter en ervaar je minder stress. VitaDees is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen vanaf 25 jaar. Stap over jouw drempel en informeer naar de mogelijkheden want het is nooit te laat om aan een gezonde levensstijl te werken", laat Vitadees weten. Het is te vinden aan de Jasmijnstraat 6. Info: www.vitadees.nl en 06-36590524. 

Amnesty International op marktplein

HENGELO - Op zaterdag 3 juni zal Amnestie International afdeling Hengelo aanwezig zijn op het nieuwe marktplein met hun Iran-campagne. Er zal bij de stand de mogelijkheid zijn een handtekening te zetten voor de mensenrechten in Iran, die ernstig worden geschonden. In Iran wordt massaal gedemonstreerd uit woede over ongelijkheid, corrupte politici en de achterstelling van vrouwen. Duizenden mensen zijn inmiddels aangeklaagd omdat ze demonstreerden. Velen zijn gemarteld. De autoriteiten eisten de doodstraf tegen tientallen demonstranten. Ze proberen met het opleggen van de doodstraf angst te zaaien en zo kritiek op de regering de kop in te drukken. 

Kerkdienst op buitenplein

DELDEN - Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag om 10 uur, nodigt de Raad van Kerken van Delden belangstellenden uit voor de Oecumenische dienst op het plein voor de Oude Blasiuskerk. "Heerlijk in de buitenlucht. Een traditie die al vele jaren plaatsvindt. Samen willen we ons weer laten inspireren door de Geest die nog altijd aanwezig is en waait. Pastoraal werkster Annette Zoet en dominee Dick Juijn zullen voorgaan in deze dienst. Het RK dames- en herenkoor van de H.Blasiuskerk zal ons begeleiden bij het zingen van de liederen. We verheugen ons op het feit, dat in deze dienst Merle Smit uit Goor zal worden gedoopt", laat de organisatie van deze dienst in Delden weten. 

Lezing over kanaries 

HENGELO - Donderdag 25 mei vanaf 20.00 uur houdt de enige nog in Hengelo actieve vogelvereniging E.T.K.V. P.J. Helder een lezing over kleur- en postuurkanaries. Deze lezing wordt gegeven door de ervaren keurmeester Henk Kamp. Tevens zal hij middels een tafelkeuring enkele vogels beoordelen. Belangstellenden zijn welkom bij buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat in Hengelo. De entree is gratis. Ook zullen leden aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Wandelen 

HENGELO - Vervolg van voorpagina. De bedoeling is dat zij als eerste gaan starten op maandagavond om 17.30 uur. "Zij openen als het ware de Avond-4-daagse. Als zij de laatste avond gelopen hebben, ontvangen zij op het Burgemeester Jansenplein een medaille en een bos bloemen. Daar is de intocht." Belangstellenden kunnen zich aanmelden. De 75-jarige wandelaars, die mee willen lopen, kunnen zich opgeven voor 1 juni via hengelosewandelunie@gmail.com

www.hengelo-wandel.nl