Wout Brama en Ramiz Zerrouki na de wedstrijd tegen NEC. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: Bas Everhard

FC Twente laat NEC alle hoeken van het veld zien

Enschede - FC Twente staat na de 4-0 zege van vrijdagavond op NEC wat steviger op de vijfde plaats, ook omdat Sparta bij Volendam verloor. Het verschil is vijf punten tussen de nummer 5 en de nummer 6. Twente speelt nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, uit tegen RKC, de club van de nieuwe trainer Joseph Oosting, en thuis tegen Ajax. Tegen NEC was Twente oppermachtig. Het aantal doelpogingen in de eerste helft was dertien. Er ging er maar één van in. Op aangeven van Virgil Misidjan kopte Vaclav Cerny raak in de verre hoek. Hij droeg het doelpunt op aan de vorig jaar overleden Jody Lukoki door een shirt te tonen van Lukoki. In de tweede helft leverde de vierde kans de 2-0 op. Cerny gaf de pass en Misidjan rondde af. Doelman Jasper Cillessen kreeg een beker bier naar zich geworpen, waarna scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd tijdelijk staakte. Kort na de hervatting krulde Misidjan de 3-0 binnen, waarna het slotakkoord voor invaller Ricky van Wolfswinkel was met de 4-0 uit een vrije trap van Cerny. Trainer Ron Jans begon met Manfred Ugalde in de basis. Ramiz Zerrouki speelde opnieuw met een masker, vanwege een gebroken neus. Wout Brama verving hem in de 81e minuut. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Youri Petrov.