De band Saltrock treedt zondag op. Foto: Saltrock.
De band Saltrock treedt zondag op. Foto: Saltrock.

Elke week muziek op de Houtmaat

Algemeen

Het nieuwe seizoen van Cultuurpodium Houtmaat is begonnen. Tal van bands en andere formaties treden wekelijks zondagmiddag op. Dat doen ze op de Houtmaat. “Hier mag Hengelo best trots op zijn”, zegt programmeur Marcel Diepenmaat. “De eerste middag trok zo’n driehonderd bezoekers.” 

HENGELO - Cultuurpodium Houtmaat biedt in het voorjaar en de zomer muziekvertier op de zondagmiddagen. Het seizoen begint jaarlijks in mei en eindigt eind september. Programmeur Marcel Diepenmaat probeert jaarlijks een zo aantrekkelijk mogelijk programma aan te bieden. Aan de animo ligt het niet. “We krijgen veel aanvragen”, zegt Diepenmaat. Bands en formaties willen graag naar buitenplaats de Houtmaat aan de gelijknamige weg in Hengelo. Diepenmaat kan daardoor selecteren. “We hadden voor dit seizoen meer dan tachtig aanvragen terwijl er maar plek is voor veertig acts. Voor een optreden op de Houtmaat is veel belangstelling. Helaas hebben we veel muzikanten teleur moeten stellen”, zegt de programmeur. Wekelijks is er op zondagmiddag plek voor twee acts. “Cultuurpodium Houtmaat is op twintig zondagen. Bijna een halfjaar dus. We doen dit wekelijks, maar in augustus is er een onderbreking van twee weken vanwege de zomervakantie. Dit jaar is dat op 6 en 13 augustus”, zegt Diepenmaat. De bank Backroad en Little Sisters & 4 Roses beten het spits af dit seizoen. Doorgaans zijn er volgens Diepenmaat enkele honderden aanwezigen. “Veel vijftigers en zestigers. We trekken een iets ouder publiek. Maar hier wordt wel gedanst. Soms zie je twintig of dertig mensen dansen. We krijgen complimenten over de sfeer hier.” Het podium is groot genoeg voor grotere groepen. Ook grote gezelschappen treden op. “We hebben een grote diversiteit. Dit jaar zijn er ook enkele optredens van koren. Folkmuziek is er ook. Op zondag 14 mei treedt een folkband op de Houtmaat op”, zegt Diepenmaat. Verder is er dit seizoen onder meer soul, funk en muziek uit de sixties en seventies. “Aan het einde van het seizoen hebben we nog een bigband.” Zondag treden Saltrock en Van Verre op.

Het programma bestaat wekelijks uit twee delen. De eerste band speelt een uur vanaf 14.30 uur. Daarna is er een korte pauze en volgt er een optreden van een tweede band. “De entree is gratis. Het is best uniek wat we hier op de Houtmaat op deze zondagen doen. Hengelo mag hier best trots op zijn”, zegt Marcel Diepenmaat.

cultuurpodiumhoutmaat.nl