Afbeelding
Foto:

Hengelo Promotie

Activiteiten rondom April-meistakingen 

Ook komende weken zijn er verschillende activiteiten rondom de herdenking van de April-meistakingen van 1943. Hieronder een greep uit het aanbod. 

Tentoonstelling IN OPSTAND
Tot en met 12 mei is nog de tentoonstelling IN OPSTAND te zien in het oude dienstgebouw van Stork. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de voorbereiding en het ontstaan van de stakingen, hun verspreiding, gevolgen en betekenis. Openingstijden: elke donderdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.


Tentoonstelling ‘Op de vijver’
Vier kunstenaars zijn uitgenodigd om objecten te exposeren op acht drijvende vlonders in de vijver van het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. De curator is Martin Oostenrijk. Hij heeft vier kunstenaars geselecteerd: Erik Terhorst, Martin Oostenrijk, Helen van der Veen en Reinier Kranendonk. De tentoonstelling is tot en met eind oktober te zien op de vijver van het Prins Bernhardplantsoen.


Fototentoonstelling 
‘Op de ruiten'
Van juni tot en met oktober zijn foto's en gedichten van studenten van het ROC van Twente met als thema vrijheid zijn te zien op de ruiten van Bibliotheek Hengelo. Een jury van drie professionele fotografen selecteert acht foto's van de ROC-studenten, waarop het thema vrijheid zichtbaar is. Deze acht foto's worden tentoongesteld op de ruiten van Bibliotheek Hengelo. Bij iedere foto komt een gedicht van studenten van het ROC van Twente over VRIJHEID. De feestelijke opening van Op de Ruiten is dinsdag 6 juni om 14.00 uur in Bibliotheek Hengelo. Iedereen is welkom.


Alle activiteiten rondom de April-meistakingen van 1943 zijn te vinden op de website

www.erhoeftermaareen tebeginnen.nl

evenement