Afbeelding
Foto: Fotograaf: Emile Willems

Voor welke artiest koopt u een kaartje?

Algemeen

Theaterseizoen 2022-2023 is nog zeker niet afgelopen, maar seizoen 2023-2024 dient zich ook al aan! Sinds 1 mei is de nieuwe theaterbrochure van Schouwburg Hengelo verkrijgbaar en ook op hun website is het aanbod van ruim 170 voorstellingen te bekijken. Vaste bespelers als Introdans en Theater Oostpool ontbreken zeker niet net als de grote én aanstormende cabaretnamen. En natuurlijk zijn er ook weer veel (tribute)concerten en is er fantasierijk jeugdtheater voor de jongste bezoekers. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op donderdag 11 mei om 10.00 uur.

Hengelo - De bijna 90-pagina’s tellende brochure neemt de lezer mee door het totale aanbod aan voorstellingen én het verhaalt over een aantal bijzondere initiatieven. Uitverkochte zalen worden er o.a. verwacht voor Youp van ’t Hek, Lebbis & Jansen, Van der Laan & Woe en Claudia de Breij. Evenals voor Her Majesty, Slagerij van Kampen en Huub Stapel. Mirella Jellema, theatermarketeer: “Bekend maakt bemind. Maar juist als je het minder verwacht, beleef je de prachtigste theateravonden! Ik kan de series dan ook van harte aanbevelen: gaat u voor één van de avonturenseries, de serie Made in Overijssel of Jong Cabaret?”

Dol op dans
Schouwburg Hengelo staat bekend als het danstheater van Twente en zowel in de midden- als grote zaal staan voorstellingen van gerenommeerde gezelschappen uit binnen- en buitenland. Wie de Danspas aanschaft kan veertien van deze voorstellingen zien voor slechts € 118,50. Al ruim 10 jaar een favoriet item voor de dansliefhebber! Met dit jaar in het aanbod o.a. Ivgi&Greben, Conny Janssen Danst, LAVA Collective én IRON, een nieuw Hengeloos dansgezelschap.

Raoul Boer, directeur: “Een nieuw seizoen betekent nieuwe ideeën en nieuwe plannen. Niet alleen van artiesten en gezelschappen, maar ook van Schouwburg Hengelo. We presenteren komend seizoen -met gepaste trots- ook een aantal nieuwe initiatieven. We zijn als coproducent betrokken bij twee prachtige projecten. In oktober presenteren we Aandacht; de allereerste productie van het nieuwe Hengelose dansgezelschap IRON, voortgekomen uit Dansstudio X-Dance. En eind 2023 beleeft de ontroerende en geestige muziektheaterproductie Dagboek van een Dorpskoor haar première. Daarnaast draagt de schouwburg haar steentje bij aan de bijzondere locatievoorstelling WIND die op verschillende avonden in juli en augustus plaats zal vinden op Landgoed Twickel.”

Internationale seizoensopener
Het theaterseizoen start op 7 september met een optreden van Kid Creole and The Coconuts, de enige echte! Bekend van de hits Annie, I’m Not Your Daddy en Stool Pigeon. Een heuse trip down memory lane. En daar zijn er meer van! Ook muziek van andere grootheden zal klinken binnen de muren van de schouwburg: Whitney Houston, Fleetwood Mac, ABBA, The Eagles, Simon & Garfunkel en vele anderen. Deze muziek wordt live gespeeld door verscheidende tributebands. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor muzikanten van eigen bodem, waaronder Racoon, Bökkers, Ricky Koole & Ocobar, Maaike Ouboter & Eric Corton en NATHALIE.

Kaartverkoop
De hele programmering voor seizoen 2023-2024 staat op de website www.schouwburg hengelo.nl en de brochure is verkrijgbaar bij het theater. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op donderdag 11 mei om 10.00 uur. Vrienden van de schouwburg kunnen vanaf maandag 8 mei hun bestelling plaatsen.

Mirella Jellema

De Danspas: al ruim 10 jaar favoriet bij liefhebbers!

IRON gaat in Hengelo in premiere met 'Aandacht'. Dit is 1 van de 14 voorstellingen die onderdeel is van de Danspas. Foto: Hani Andary.
Youp van 't Hek is een van de cabaretiers die komend seizoen naar Hengelo afreist om heel veel mensen te laten lachen! Hij bevindt zich in goed gezelschap van zo'n dertig andere cabaretacts. Foto: Bob Bronshoff.