Voor Hester was het haarstuk een ware bevrijding.
Voor Hester was het haarstuk een ware bevrijding.

Van dun haar naar haaroplossing

Algemeen

Hester (48) komt uit een familie met dun haar, maar wanneer ze last krijgt van haaruitval, begint de ellende voor haar. Na lang nadenken besluit ze een haarstuk te gaan dragen. Erkennen dat ze haar haren verloor vond ze lastig, maar ze voelt zich bevrijd door haar haarstuk. Ze hoopt anderen te inspireren ook dat gevoel van vrijheid te ervaren.

ENSCHEDE - ‘Ik heb altijd al dun haar gehad, maar na mijn bevalling kreeg ik forse haaruitval. Mijn kapper paste mijn haar al heel erg aan, maar zei op een gegeven moment dat ze niet veel meer met mijn haar kon en dat ik moest gaan nadenken over een haarwerk. Dat wilde ik niet accepteren en daarom stopte ik het idee weg. Toen kwam corona. Door al het videobellen zie je jezelf erg veel. In die tijd werd ik dus echt met mezelf geconfronteerd. Ik had alleen nooit gedacht dat ik hier wat mee zou gaan doen.


Tot het moment dat ik op Instagram een video zag van een vrouw die een haarwerk droeg zonder kaal te zijn. Dat was voor mij de trigger om op zoek te gaan naar haarwerken en zo kwam ik bij Confident Haarzorg terecht. De haarwerkster (Marion) gaf direct aan dat ik een haarziekte heb. Toen dacht ik: “Een haarziekte? Ik heb helemaal geen haarziekte.” Er werd mij verteld dat ik een vergoeding aan kon vragen en dat was het moment dat ik dacht: “O, ik heb dus echt iets”. Ik heb een vergoeding aangevraagd bij de huisarts en kon een haarstuk uit gaan zoeken. Ik wist precies wat voor haarstuk ik wilde: iets dat er natuurlijk uitzag en wat bij mijn eigen kapsel paste.


Toen ik het haarstuk voor het eerst op had en Marion, mijn haarwerkster, het föhnde, moest ik huilen van geluk. Dat was een heel bijzonder moment. Ik wist ook gelijk dat er geen weg meer terug was. Ik wou niet meer anders. Ik werd emotioneel, omdat ik toen voor het eerst kon voelen hoe het is om veel haar te hebben.


Ik dacht dat haaroplossingen alleen bestonden voor mensen die ziek zijn, maar ik vond mezelf niet ziek. Ik zie haar nu meer als een accessoire, net zoals mijn bril. Ik denk niet dat veel mensen weten dat een haarstuk een oplossing is. Hoe vrij ik nu kan bewegen en hoe trots ik nu ben op mijn haar, dat heb ik nog nooit gevoeld. Het haarstuk voelt voor mij als een bevrijding. Ik gun dat een ander ook.’


Kijk voor meer informatie over Confident Haarzorg op de website:
www.confidenthaarzorg.nl

door de redactie

‘Het voelt als een bevrijding.
Ik gun dat een ander ook’

Pen