Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Avonddienst met Psalm 84

HENGELO - Zondag 19 maart is ds. Barend Weegink voorganger in de kerk van zijn geboorteplaats Hengelo. De avonddienst in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat begint om 19 uur. Weegink diende als predikant verschillende gemeenten, woont in het westen en houdt de band met Twente aan. Het onderwerp gaat over ‘een mus, een zwaluw en een mensenziel’ uit Psalm 84. Kun je nog 'gebaande wegen' vinden in een tijd waarin alle panelen schuiven? Liederen en teksten zijn op beeldscherm en programmablad te volgen. Ieder is welkom in deze dienst.


Loutering en rouw studiedag

HENGELO - Er is een studiedag loutering en rouw op zaterdag 1 april van 10 tot 14.30 uur in de Waterstaatskerk. "Verschillende emoties spelen bij rouw een rol. Verdriet en boosheid, maar ook onmacht, falen, wanhoop, eenzaamheid, somberheid en angst komen op momenten naar boven. Ook gedachten als ‘Had ik maar’ en ‘Waarom moet mij dit overkomen?’ borrelen op. Het is belangrijk op je eigen manier en in je eigen tempo met die emoties en gedachten om te leren gaan. Iedereen is daarin uniek. Er kan dan ruimte komen voor nieuwe ervaringen. Rouwen helpt om weer je weg te vervolgen - maar dan anders - en het verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden. In die zin werkt rouwen louterend", laat de organisatie weten. De studiedag wordt georganiseerd door ‘7+1’ meetings in de Waterstaatskerk in samenwerking met de Kunstcommissie van de Waterstaatskerk. Aanmelding voor lunch en middagprogramma bij coördinator Rinse Visser, 7plus1@waterstaatskerk-hengelo.nl

Wandeling van Hengelose Wandel Unie

HENGELO - Op zondag 26 maart houdt de Hengelose Wandel Unie haar Lentewandeling. Het vertrekpunt is deze keer vanaf een nieuwe locatie: hotel-restaurant Jachtlust aan de Weerselosestraat 306 in Hertme. De te lopen afstanden zijn 6, 12, 18 km. Een nieuwe locatie betekent natuurlijk ook nieuwe routes. Nadere informatie op www.hengelo-wandel.nl. Afstanden en starttijden: 18 km 9 tot 11 uur, 6 en 12 km 9 tot 13 uur. Deelnamekosten: geen lid van een wandelsportbond € 3,50. Lid van een wandelsportbond € 2,50. Voor leden van de HWU is deelname gratis. Het startbureau sluit om 16 uur. 

Regionale première

HENGELO - Op donderdag 23 maart om 16.00 uur is er een heel bijzondere regionale première in Filmhuis Hengelo. Vertoond gaat worden de documentaire ‘Het zit in mijn hart', de door Saskia Boddeke verfilmde voorstelling Furia van het Hengelose theatergezelschap KamaK. Deze feestelijke première is bedoeld voor acteurs, regisseur en genodigden. Op vrijdag 24 maart om 15.00 uur, zaterdag 25 maart om 15.00 en 20.15 uur en dinsdag 28 maart om 20.15 uur is de documentaire voor publiek te zien bij Filmhuis Hengelo. Theatergroep KamaK uit Hengelo bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag was ze daar dusdanig van onder de indruk dat ze besloot een film te maken. Furia is een barok, op rijm geschreven sprookje over moord, doodslag en erotiek, met als leidraad de zeven hoofdzonden. De grenzen tussen het repetitieproces en de uiteindelijke opvoering van het stuk vervagen in deze kleurrijke film.