Toneelvereniging de Plaank’n Spöllers uit Deurningen. Foto: DezeFoto.nl.
Toneelvereniging de Plaank’n Spöllers uit Deurningen. Foto: DezeFoto.nl.

Lachen met de Plaank’n Spöllers

Algemeen

De toneelspelers van toneelvereniging de Plaank’n Spöllers zijn klaar voor een nieuwe serie voorstellingen. Ze spelen deze week het blijspel ‘Wie heeft het miljoen??’ De animo is groot. 

DEURNINGEN - Het is voor de Plaank’n Spöllers nog niet eens zo lang geleden dat ze optraden. Een jaar geleden kon het voorstelling vanwege corona niet doorgaan. Daarna moest het nog een keer uitgesteld worden om gezondheidsreden van één van de spelers. Uiteindelijk was de vorige voorstelling pas in het najaar. Daarna ging het gezelschap uit Deurningen aan de slag met de repetities van deze voorstelling. Ook inwoners van Hengelo doen mee. “Ik weet niet waar al onze leden vandaan komen, maar er zijn ook Hengeloërs bij. Die komen van oorsprong uit Deurningen en zijn later naar Hengelo verhuisd. Ook de toeschouwers komen uit omliggende plaatsen”, weet voorzitter Els Kögging van de Plaank’n Spöllers. De vereniging hoopt in de komende jaren ook meer jonge toneelspelers aan zich te binden. Kögging zou het mooi vinden als twintigers zich melden bij de toneelclub. Voor deze voorstelling is het al gelukt om een jonge toneelspeler te strikken. “Een twintiger. Dat is heel mooi. Want er zijn natuurlijk ook rollen, die door jonge mensen gespeeld moeten worden. Dat kan een twintiger beter doen dan een bijvoorbeeld iemand, die rond de vijftig jaar is. Bovendien trek je met jonge toneelspelers ook ander publiek”, weet Kögging. Ze is blij dat er jonge aanwas is. Ook al is het mondjesmaat. “Een andere jongere is al komen kijken en is enthousiast. Die doet dit jaar nog niet mee, maar volgend jaar misschien wel”, zegt Kögging. Het blijspel wordt gespeeld in het tot theater omgebouwde Spölhoes aan de Reefsmaat 1 in Deurningen. ‘Wie heeft het miljoen??’ is geschreven door Helmut Schmidt en geregisseerd door Elise Tijert. Het verhaal speelt zich af in Deurning’n. In dit dorp gebeurt nooit wat, totdat een gerucht de ronde doet dat iemand een miljoen gewonnen heeft. De nieuwsgierige inwoners zetten alles op alles om er achter te komen wie dat miljoen heeft.

De première is woensdag 22 maart om 14.30 uur voor de ouderen. De avondvoorstellingen zijn donderdag 23 tot en met zaterdag 25 maart om 20 uur. “Voor de voorstellingen op woensdag en donderdag zijn nog kaarten verkrijgbaar. De vrijdag- en zaterdagvoorstelling zijn uitverkocht”, zegt Kögging. Een kaart kost 8 euro. Reserveren voor de woensdagmiddag en de avondvoorstellingen kan telefonisch via 074-2773092.

Al enkele voorstellingen uitverkocht

‘Met jonge toneelspelers trek je ook ander publiek’

Stefan Wegdam

Afbeelding